Punčové rezy

Autor receptu: micino

Niekde na nete nájdený vynikajúci recept na punčáky. Podaril sa na prvý krát. Síce nevyzeral tak ako ten z videoreceptu, ale chuť mal vynikajúcu. :) http://www.akosatorobi.sk/video/2000/puncove-rezy-recept-na-puncovy-kolac

Postup

  1. Cesto: Oddelíme žĺtky a bielky. Do bielkov dáme 2 PL práškového cukru, vyšľaháme do snehu. Žľtka vymiešame s ostatným, práškovým cukrom, pridáme vodu, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Žĺtkové cesto premiešame s vyšľahanými bielkami, vylejeme na pečiaci papier a pečieme 10-15 min. pri teplote 180 stupňov celzia. Postup aj so surovinami opakujeme 3 krát(3 samostatné cestá).
  2. Plnka: Zmiešame vodu so sirupom,rumom,citrónovou šťavou, punčovou arómou. Na jeden (spodný) plát upečeného cesta v rozotrieme polovicu džemu. Druhý plát cesta nakrájame na pásy, každý druhý pás namočíme do sirupu a striedavo uložíme na spodný plát cesta potretého džemom.Zvyškom sirupu koláč polejeme a rozotrieme druhú časť džemu. Nakoniec navrch položíme posledný plát cesta a zaťažíme aspoň na šesť hodín.
  3. Poleva: Práškový cukor zmiešame s vodou,citrónovou šťavou a trochou červeného farbiva. Polevu rýchlo rozotrieme na zákusok. Koláč pokrájame na tri časti a každú časť na rezy.