Medzi najobľúbenejšie koláčiky patrili u nás punčové kopčeky, ktoré pre nás s láskou pripravovala maminka. Nesmeli chýbať na slávnostne prestretom stole počas vianočných, veľkonočných Zobraziť celý popisMedzi najobľúbenejšie koláčiky patrili u nás punčové kopčeky, ktoré pre nás s láskou pripravovala maminka. Nesmeli chýbať na slávnostne prestretom stole počas vianočných, veľkonočných sviatkov alebo iných rodinných udalostiach.
príprava
Suroviny
6 ks |
|
140 gr |
|
180 gr |
|
1 lyžica |
|
6 ks |
|
štipka do snehu |
|
Plnka : | |
|
|
100 gr, pomleté |
|
100 gr |
|
200 gr |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Vymiešame žltky s cukrom do husta, pridávame rum. Ušľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh a ten zľahka striedavo s múkou zamiešame do žltkovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozotrieme a vo vyhriatej rúre upečieme opatrne do ružova. Upečené cesto vyklopíme, papier stiahneme a keď vychladne, okrúhlou malou formičkou alebo pomocou štamprlíka vykrojíme malé kolieska ako podklad pod kopček.
- 2
Odrezky z piškoty pomrvime, pridáme cukor, lekvár, orechy a rum a zmiesime. Vytvarujeme malé kopčeky, ktoré priložíme na vykrojené kolieska. Ak nemáme orechy, môžeme ich nahradiť strúhaným kokosom. Keď sú kopčeky hotové, časť z nich polejeme citronovou alebo punčovou polevou a časť čokoládovou. Prizdobíme ich podľa vl. fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu