Pudingový kopček s jahodami

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. júna 2011

Skvelý dezertík, môžem len odporučiť :-)))

10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 ks
 na potretie
PLNKA :
500 ml
2 ks
250 g
1 ks
1 PL
2 PL (rum)
250 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a hrubšie natrieme jahodovým džemom. Opäť stočíme a nakrájame. Misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky postupne ukladáme nakrájanú roládu. Polovicu jahôd nakrájame a poukladáme na roládu v miske. PLNKA : Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh. Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému. Vložíme druhú polovicu celých jahôd

    Pudingový kopček s jahodami - obrázok 1
  2. 2

    a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu, poprípade detské piškóty. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.

    Pudingový kopček s jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Pred podávaním vyklopíme a stiahneme fóliu.

    Pudingový kopček s jahodami - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
Už sa to umúdrilo a môžem ti povedať,že je to pekne spracovaný receptík,super...
lienka25
Krásny a chutný dezertík a v našej rodine veľmi obľúbený,vrele odporúčam kazdému...Nádherne sa Vám vydaril. :-)
evusik
kedysi som aj ja takéto robila, my sme to volali bomba... je to výborný a dobre vyzerajúci zákusok.... a tebe sa vydaril parádne :-)
ailuj82
stará dobrá klasika, ktorá nesklame so žiadnym ovocím :)
ola111
Krásny,vydarený koláčik,aj keď mi včera musela začať fungovať
predstavivosť pri postupe,ale veľmi som nebola ďaleko,paráda.
helca103
naozaj zaujimavý recept,bez toho postupu som si iba domyslela ako to treba robit. Vdaka ,že redakcia to opravila...už je v KK
lkte
dala by som si, ale moje deti tvaroh nemusia, poradíte čo dať miesto neho?
ancicka
@lkte ,Skús postupovať podľa postupu a daj do mlieka 2 žltky a uvar puding.Bielky vyšľahaj s 2 pl praškového cukru a vmiešaj do horúceho pudingu.Tvaroh nahradiš vajičkami a deťom to určite bude chutiť.
diabambulka
alebo tam primiešaj pochúťkovú smotanu 16 %, alebo vyšľahanú šľahačku :-)))
cica2
ďalší krásny recept, a pamätám si keď si niečo podobné robila, myslím že to bola narodeninová korytnačka, tiež to nemalo chybu:)))
bejgi
nádhera, skoro všetky tvoje koláče si ukladám ďakujem.
diabambulka
bejgi, ďakujem a tento patrí medzi moje obľúbené koláčiky, naozaj vyskúšaj a verím, že aj doma ocenia a bude im chutiť :-))) ak náhodou vyskúšaš ozvi sa ako sa podaril...držím palčeky
sabeenka
Tak toto si okamzite ukladam do KK.. videla som tento recept asi v Novom case pre zeny, len tam nebol fotopostup a nevedela som si predstavit ako sa to ma urobit. Dakujem, idem do toho a tesim sa :) dufam, ze sa mi to podari aspon z polovice tak ako tebe :)))
diabambulka
sabeenka, držím palčeky, je to môj obľúbený koláčik, nielen vyzerá dobre ale je aj super...odporúčam, potom napíš ako sa ti podaril :-)
olusci
Torta KORYTNAčKA je nielen krásna, ale aj výborna. Po prvý x som ho robila r.1999, odvtedy som plnky donňho menila- aj farebne. Napr. zelený hustý pistáciový krem +orechy, karamelový krém+amarety, čokoládový krém..., malinový krém+maliny, ríbezlový... Fantázii sa medze nekladú. Dôlezité je mať dobrý základ, ako máš ty.
olusci
Diabambulka, máš veľmi kráse foto k receptu k tej KORYTNAčKE. A taktiež tie roládky máš moc pekne a dôkladne- ukážkovo poukladané. Díky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia