Pudingový kopček s jahodami

Autor receptu: diabambulka

Skvelý dezertík, môžem len odporučiť :-)))

10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a hrubšie natrieme jahodovým džemom. Opäť stočíme a nakrájame. Misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky postupne ukladáme nakrájanú roládu. Polovicu jahôd nakrájame a poukladáme na roládu v miske. PLNKA : Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh. Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému. Vložíme druhú polovicu celých jahôd
  2. a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu, poprípade detské piškóty. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.
  3. Pred podávaním vyklopíme a stiahneme fóliu.