Pudingový kopček s jahodami
Autor receptu: diabambulka
Skvelý dezertík, môžem len odporučiť :-)))
Postup
- Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10-12 minút. Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier na pečenie a hrubšie natrieme jahodovým džemom. Opäť stočíme a nakrájame. Misku vyložíme potravinovou fóliou. Do misky postupne ukladáme nakrájanú roládu. Polovicu jahôd nakrájame a poukladáme na roládu v miske.
PLNKA : Z mlieka a pudingových práškov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Vmiešame rum a miešame kým puding nevychladne. Na koniec pomaličky vmiešame tvaroh.
Pripravenú nakrájanú roládu zalejeme polovicou krému. Vložíme druhú polovicu celých jahôd
- a dolejeme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšnú roládu, poprípade detské piškóty. Zaťažíme doskou a vložíme chladiť do chladničky.
- Pred podávaním vyklopíme a stiahneme fóliu.