Pudingovo-smotanový koláč fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 1. novembra 2011

Geniálny, chutnučký, úžasný, ľahký, rýchly, jemný a svieži ...

25
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
25 dkg
25 dkg
1/2 balíčka
1 dcl
1 dcl teplá
2-3 PL
Puding:
1 l
1 balíček
1 balíček
10 PL
Na vrch:
2 ks
 na posypanie kolaca

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme vajcia na žĺtky a bielky. Bielky si odložíme bokom. 5 žĺtkov vyšľaháme s cukrom do peny. Ja som použila tento krát práškový cukor. Ale je jedno aký použijete.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do odváženej múky primiešajte polovicu prdopeču. Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne pridávajte múku, olej a vodu. Už nemixujte, ručne to tam pridávajte.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz si vyšľahajte bielka a zľahúčka ich primiešajte do cesta.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu bieleho cesta vylejte na pripravený plech (s papierom na pečenie alebo vymastený a múkou vysypaný samozrejme), do druhej polovice cesta pridajte dve tri polievkové lyžice kakaa.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kakaové cesto vylejte opatrne na biele cesto. Ten ošklbaný papier na pečenie si nevšímajte, nenašla som totižto v dome žiadne nožnice.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarte si v litri mlieka dva pudingy. Ja som použila vanilkový a karamelový a uvarila som to naraz. Často však uvarím aj pollitra vanilkového a pollitra kakaového pudingu. Je to farebnejšie vo výslednom efekte.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarený horúci puding pekne naukladajte lyžicou alebo malou naberačkou na surové cesto. Nevylejto ho tam naraz ale nakladajte po malých častiach. Potom pri pečení pudingové časti padnú troška do cesta a cesto spomezdi toho zasa vybehne pekne hore. P.S. Nožnice sa našli. Papier je už pekný.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečte to 40 minút pri 175 st. Ja to ešte teplé potriem dvoma troma smotanami (opäť ak sú smotany rajo tak stačia dve, ak sú clever či kaufland či tesco tak aj tri). Vrch posypem grankom. Už to nezapekám. Ale počula som, že niekto to nechá ešte 10 minút dopiecť.

    Pudingovo-smotanový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť. Akurát dnes to nejaká babenka piekla v "Bez servítky" :-) ale až po mne. Ja som to piekla doobeda. :-)

Diskusia k receptu

tinca
mňam vyzerá skvele,dala by som si
babidka
uz som piekla podobne ale bez smotany - tentoraz som neodolala obrazku a uz je kolacik v KK:-))))))))))))
sneica
aj ja ukladam...vcera som v markete nakupila "prdopecu"ako stoji v recepte takze vyskusam...ukladam
alexdidi
Pekný koláčik....P.S.na strihanie papiera ti stačí preložiť papier a ostrým nožom odrezať,aspoň pre mňa je to rýchlejšie ako nožnice....
maartina
veľmi dávno som niečo podobné piekla, tuším sa to volalo snehulienkin koláč :), recept sa mi páči, upečiem
dajanca
uložené... dobrých a overených receptov nikdy nie je dosť :-)
renama
Takýto koláčik pečiem aj ja, hlave v lete je obľúbený, taký svieži.............niekedy navrch dám zmiešanú kyslú smotanu s vyšľahanou šľahačkou, navrch posýpem škoricu............mňam :)
hubarka35
už zas dostávam kuchynskú ruju,koláčik je pekný-takže idem piect....len smotánku musím kúpit...
mojack
ja ho poznam ako Pudingovo - smotanový koláč
havino
aj ja ho vypekám stale, nevedia sa ho dojesť, pudingy obmienam, karamelovy, čokoladovy, vanilkovy, smotanu posýpam škoricovým cukrom, je to vdačny kolačik, šťavnaty
tatranka
Máme radi takéto šťavnaté zákusky.Naučila som sa tento tip koláča piecť od dcérky.Chutí nám veľmi.
abend
Najvtipnejšie podaný recept doposiaľ na Vareche. Gratulujem. :-) A určite aj dobrý koláčik, recept je už v mojej KK a na budúci týždeň vyskúšam.
drquinova2
Je ozaj mňamkatý. Ale dám jednu radu ak chcete. Vyšlahajte si najskôr bielka, lebo potom môžete rovno šlahať žltka ( bez umývania metličiek)Opačne to totiž nemôže byť , lebo do bielkov by namalo padnúť ani kusok žltka.Týka sa to každého piškótového cesta.
cathyc
Už som si od Teba uložila jeden zákusok, toto bude druhý a idem si pozrieť všetky Tvoje receptíky, možno budem faninka :-)
orchidea
Pekávam tento výborný koláčik, do smotany primiešam niekedy aj vyšľahanú šľahačku v prášku.
emmatessdad
@orchidea ja nemam rada slahacku v prasku. Inak neviete mi poradit ako zistim ci niekto nepouzil moje meno v texte. Teda ci mi nieco nepise. Vidim ze sa tu dava zavinac pred meno ale musim snorit ci mi niekto nechce nieco napisat. Nie je tu notifikacia.
matased
ja ho robievam trocha ináč, ale tej fotke sa nedá odolať, tak skúsim aj tento tvoj
anuska221
dnes sme ho s detmi vyskúšali ,je fajný a ak nemáte papier na pečenie,stačí vymastiť poriadne plech a pomúčiť
emmatessdad
@anuska221 inak aj ja som ho dnes opat robila a vysiel mi ovela vyssi a krajsi a lepsi, zacala som do smotany pridavat vanilkovy cukor. A cesto miesam ovela dlhsie a je potom vyssie. Je uzasny.
lenka36
Kolacik robievam,je vyborny.Ja robim malinovy puding.
salinka
Dnes sme robili tvoj kolacik. pouzili sme jahodovy a kakaovy puding. Naozaj vyborny, dakujem za recept.
mariana33
bože, až sa mi slinky zbiehajú...už viem čo bude zajtra na oslavu...:o)
superfanta
ja som ho teraz robila len pudingy som zamenila na pistáciový a mandľový fantázia :)
zuzana216
doma sme dostali chuť na niečo sladké ,tak som hľadala niečo mňam a práve tento koláčik nám padol do oka...malá návšteva potravín a ideme nato :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha