Pudingovo čerešňové muffinky

barcha - fotkabarcha, 11. júna 2011

Spojila som dva výborné recepty na muffinky a pridala ešte bonusovú prísadu a toto mi vzniklo :)

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

1 balenie (50 g)
250 g
2 čajové lyžičky
0,5 čajovej lyžičky
2  celé
180 g
100 g rozpustené
1 ks
100 g
250 g
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme rúru na 160 st. C, rozpustíme si maslo a pripravím plech na muffiny (12 ks) alebo zdvojené papierové košíčky na klasický plech.

  2. 2

    V jednej (väčšej) miske si zmiešame suché suroviny: pudingový prášok, múku, PDP a sódu bikarbónu. V druhej miske najskôr zmiešame (najlepšie metličkou) dve celé vajcia s vanilkovým a trstinovým cukrom, pomaly primiešavame rozpustené maslo, potom kyslú smotanu a na záver griotku (nemixovať).

  3. 3

    Do suchej zmesi postupne prilievame tekutú zmes, poriadne premiešame a pridáme rozpolené, vykôstkované čerešne (čerstvé, mrazené alebo odkvapkané závarané).

  4. 4

    Cesto lyžicou rozdelíme do košíčkov podľa priania (z množstva výjde 12 veľkých kusov, ale môžte rozdeliť na menšie). Pečieme cca 30 minút - prvých 15 minút neotvárame rúru. OBMENA: ak nemáte radi čokoládové, použite vanilkový pudingový prášok (prípadne iný podľa fantázie). Čerešne sa tiež dajú nahradiť akýmkoľvek iným ovocím - k nemu si prispôsobte aj likér.

Diskusia k receptu

yanah
aký pekný a zaujímavý recept na muffinky :) ... ukladám si ho, možno ich ešte stihnem upiecť z čerstvých čerešní :)
3sandra3
skvelý muffinkový recept...čerešne máme tiež čerstvé, tak môžem vyskúšať .... aké sú to papierové košíčky na pečenie ZDVOJENÉ?
barcha
Dakujem a tesim sa, ze sa vam paci - urcite dajte vediet, ako sa podarili.
Zdvojene znamena dva kosicky jeden v druhom, ak nemate plech na mafiny specialny. Ak peciete na plechu a date len jeden, tak sa to rozplaskne a nie su take pekne :)
3sandra3
@barcha ... aha... som si myslela, že tie zdvojené sú nejaké špeciálne... dobre...ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia