Spojila som dva výborné recepty na muffinky a pridala ešte bonusovú prísadu a toto mi vzniklo :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 balenie (50 g) |
|
250 g |
|
2 čajové lyžičky |
|
0,5 čajovej lyžičky |
|
2 celé |
|
180 g |
|
100 g rozpustené |
|
1 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
0,5 dcl |
|
Postup
-
1
Rozohrejeme rúru na 160 st. C, rozpustíme si maslo a pripravím plech na muffiny (12 ks) alebo zdvojené papierové košíčky na klasický plech.
- 2
V jednej (väčšej) miske si zmiešame suché suroviny: pudingový prášok, múku, PDP a sódu bikarbónu. V druhej miske najskôr zmiešame (najlepšie metličkou) dve celé vajcia s vanilkovým a trstinovým cukrom, pomaly primiešavame rozpustené maslo, potom kyslú smotanu a na záver griotku (nemixovať).
- 3
Do suchej zmesi postupne prilievame tekutú zmes, poriadne premiešame a pridáme rozpolené, vykôstkované čerešne (čerstvé, mrazené alebo odkvapkané závarané).
- 4
Cesto lyžicou rozdelíme do košíčkov podľa priania (z množstva výjde 12 veľkých kusov, ale môžte rozdeliť na menšie). Pečieme cca 30 minút - prvých 15 minút neotvárame rúru. OBMENA: ak nemáte radi čokoládové, použite vanilkový pudingový prášok (prípadne iný podľa fantázie). Čerešne sa tiež dajú nahradiť akýmkoľvek iným ovocím - k nemu si prispôsobte aj likér.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zdvojene znamena dva kosicky jeden v druhom, ak nemate plech na mafiny specialny. Ak peciete na plechu a date len jeden, tak sa to rozplaskne a nie su take pekne :)