Pudingová vianočka

natali - fotkanatali, 13. januára 2013
Pudingová vianočka
Foto: natali

trochu sa popýšim cudzím perím, keďže tento koláčik piekla mamina v sobotu, ale nedalo mi to, veď uznajte..okrem toho že je rýchly, je aj Zobraziť celý popistrochu sa popýšim cudzím perím, keďže tento koláčik piekla mamina v sobotu, ale nedalo mi to, veď uznajte..okrem toho že je rýchly, je aj veľmi chutný a vydrží aj niekoľko dní ako čertvý.

Suroviny

600 g
400 ml
 čerstvé
2 PL
2 ks
plnka:
500 ml
1 ks
3 PL
200 g
125 g




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín okrem vajec si vymiesime cesto. Samozrejme čo sa týka droždia, tak si necháme zohriať trochu mlieka a droždie v ňom rozdrobíme. Pridáme aj cukor, malo by sa dávať 100 g ale my doma dávame len 2 PL. Bielky si vyšĺaháme strochou soli a žĺtky si necháme na potretie. Vyšľahaný sneh postupne zapracujeme do cesta. Potom si cesto necháme vykysnúť. Medzitým si uvaríme puding a keď vychladne pridáme do neho palmarín a vyšľaháme.

  2. 2

    Keď nám cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 časti. Každú si vyvaľkáme a natrieme pudingom. Potom ich zvinieme a 2 a 2 spletieme. Uložíme na olejom vymazaný plech a vrch koláčov potrieme žĺtkom a môžeme posypať vanilkovým cukrom. Pečieme kým koláčiky nemajú zlatistú farbu.

  3. 3

    Dobrú chuť! Ospravedlňujem sa za nenastajlovanú fotku :)

    Pudingová vianočka - obrázok 3

Diskusia k receptu

masa80
u nás sú to pudingáče, ked náhodou zvýšia tak ich dávam aj do mrazničky.
natali
ďakujeme :) medovnicek urcite odkaz mamine odovzdám, odkedy som ten recept zavesila sem, tak sa ma každý deň vypytuje či naň boli nejaké ohlasy :)
abkul
Obmien na kysnuté veci nikdy nie je dosť, vyzerá to fajn, určite vyskúšam, dík za recept.
mesiar50
Perfektné.Neodmietol by som ho určite.
Uložené do kk.Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia