Foto: natali
trochu sa popýšim cudzím perím, keďže tento koláčik piekla mamina v sobotu, ale nedalo mi to, veď uznajte..okrem toho že je rýchly, je aj Zobraziť celý popistrochu sa popýšim cudzím perím, keďže tento koláčik piekla mamina v sobotu, ale nedalo mi to, veď uznajte..okrem toho že je rýchly, je aj veľmi chutný a vydrží aj niekoľko dní ako čertvý.
Postup
-
1
Zo všetkých surovín okrem vajec si vymiesime cesto. Samozrejme čo sa týka droždia, tak si necháme zohriať trochu mlieka a droždie v ňom rozdrobíme. Pridáme aj cukor, malo by sa dávať 100 g ale my doma dávame len 2 PL. Bielky si vyšĺaháme strochou soli a žĺtky si necháme na potretie. Vyšľahaný sneh postupne zapracujeme do cesta. Potom si cesto necháme vykysnúť. Medzitým si uvaríme puding a keď vychladne pridáme do neho palmarín a vyšľaháme.
- 2
Keď nám cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 časti. Každú si vyvaľkáme a natrieme pudingom. Potom ich zvinieme a 2 a 2 spletieme. Uložíme na olejom vymazaný plech a vrch koláčov potrieme žĺtkom a môžeme posypať vanilkovým cukrom. Pečieme kým koláčiky nemajú zlatistú farbu.
- 3
Dobrú chuť! Ospravedlňujem sa za nenastajlovanú fotku :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uložené do kk.Ďakujem