Pudingová kocka s mangom

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2016
Pudingová kocka s mangom
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
150 g
130 g
20 g
1 PL
1/2 ČL
Pudingový krém:
300 ml
80 g
1 bal.
100 g
Smotanový krém:
400 ml
1 ks (zrelé)
1 bal.
60 g
10 g
150 g
Jogurtová poleva:
130 g
130 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme vodu. Múku s kakaom a práškom do pečiva zamiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme na mastnom papieri pri teplote 200 °C. Mlieko s cukrom prevaríme. V troške mlieka rozmiešame zlatý klas a zavaríme. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme.

  2. 2

    Želatínu zalejeme troškou studenej vody a necháme napučať. Jogurt, nastrúhané mango a cukor dáme do misky a zmiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme k jogurtovej zmesi. Želatínu nahrejeme (nesmie vrieť) a pridáme do zmesi.

  3. 3

    Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme jogurt a miešame, kým nevznikne hladká poleva. Na kakaový plát navrstvíme pudingový krém, prikryjeme druhým plátom a rozotrieme mangovú smotanu. Necháme stuhnúť. Po vychladnutí polejeme jogurtovou polevou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha