Pudingová kocka s mangom
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2016

Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 130 g |
|
| 20 g |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Pudingový krém: | |
| 300 ml |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| Smotanový krém: | |
| 400 ml |
|
| 1 ks (zrelé) |
|
| 1 bal. |
|
| 60 g |
|
| 10 g |
|
| 150 g |
|
| Jogurtová poleva: | |
| 130 g |
|
| 130 g |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme vodu. Múku s kakaom a práškom do pečiva zamiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme na mastnom papieri pri teplote 200 °C. Mlieko s cukrom prevaríme. V troške mlieka rozmiešame zlatý klas a zavaríme. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme.
- 2
Želatínu zalejeme troškou studenej vody a necháme napučať. Jogurt, nastrúhané mango a cukor dáme do misky a zmiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme k jogurtovej zmesi. Želatínu nahrejeme (nesmie vrieť) a pridáme do zmesi.
- 3
Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme jogurt a miešame, kým nevznikne hladká poleva. Na kakaový plát navrstvíme pudingový krém, prikryjeme druhým plátom a rozotrieme mangovú smotanu. Necháme stuhnúť. Po vychladnutí polejeme jogurtovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu