Pudingová kocka s mangom
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
130 g |
|
20 g |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Pudingový krém: | |
300 ml |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Smotanový krém: | |
400 ml |
|
1 ks (zrelé) |
|
1 bal. |
|
60 g |
|
10 g |
|
150 g |
|
Jogurtová poleva: | |
130 g |
|
130 g |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme vodu. Múku s kakaom a práškom do pečiva zamiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme na mastnom papieri pri teplote 200 °C. Mlieko s cukrom prevaríme. V troške mlieka rozmiešame zlatý klas a zavaríme. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme.
- 2
Želatínu zalejeme troškou studenej vody a necháme napučať. Jogurt, nastrúhané mango a cukor dáme do misky a zmiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme k jogurtovej zmesi. Želatínu nahrejeme (nesmie vrieť) a pridáme do zmesi.
- 3
Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme jogurt a miešame, kým nevznikne hladká poleva. Na kakaový plát navrstvíme pudingový krém, prikryjeme druhým plátom a rozotrieme mangovú smotanu. Necháme stuhnúť. Po vychladnutí polejeme jogurtovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu