Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Ryba je
zdravie na
tanieri, ktoré dobrý
kuchár dokáže
pretvoriť do podoby
lahôdky – zaujímavej,
chutnej a peknej.
Navyše sú nenáročné
na prípravu
a zvládne ich aj
začiatočník.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Rybu umyjeme, osušíme
a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ju potrieme
soľou a čiernym korením. Zeler očistíme, umyjeme
a pokrájame na kúsky.
- Rajčiny očistíme, umyjeme, rozpolíme a pokrájame na
tenké dieliky. Bylinky (30 g) zmiešame so zelerom
a s rajčinami. Zmesou naplníme pstruha, otvor uzatvoríme
špáradlom.
- Alobal potrieme štvrtinou grilovacieho masla, položíme
rybu a pokvapkáme ju whisky. Zvyšné maslo dáme
vo vločkách navrch ryby a posypeme zvyšnými bylinkami.
- Okraje alobalu na krátkej strane preložíme dovnútra,
po dlhšej strane ich preložíme cez seba. Rybu vložíme na
strednú priečku do rúry a pečieme asi 20 minút.
Podávame s ryžou.