Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na prípravu a zvládne ich aj začiatočník.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Rybu umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ju potrieme soľou a čiernym korením. Zeler očistíme, umyjeme a pokrájame na kúsky.
  2. Rajčiny očistíme, umyjeme, rozpolíme a pokrájame na tenké dieliky. Bylinky (30 g) zmiešame so zelerom a s rajčinami. Zmesou naplníme pstruha, otvor uzatvoríme špáradlom.
  3. Alobal potrieme štvrtinou grilovacieho masla, položíme rybu a pokvapkáme ju whisky. Zvyšné maslo dáme vo vločkách navrch ryby a posypeme zvyšnými bylinkami.
  4. Okraje alobalu na krátkej strane preložíme dovnútra, po dlhšej strane ich preložíme cez seba. Rybu vložíme na strednú priečku do rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame s ryžou.