Pstruh s mandľovými lupienkami

Autor receptu: mikalove

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im plutvy. Hlavu a chvost necháme, aby sa nám potom na tanieri dobre oddelila celá kosť.
  2. Ryby z oboch strán, aj zvnútra dobre osolíme a obalíme ich v hladkej múke. Na panvici zohrejeme polovicu masla, tj 30 g. Pstruhov na masle opekáme 4-5 minút z každej strany, nie veľmi prudko, aby sa nepripálili. Čas závisí od veľkosti pstruhov. Až sa opečú aj z druhej strany, vyberieme ich na predhriaty tanier a prikryjeme, aby nevychladli.
  3. Druhú polovicu masla, čo nám zostala (30 g) dáme na panvicu rozohriať a pridáme naň mandľové lupienky a popražíme ich do zlatohneda. Pridáme citrónovú šťavu, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, soľ, čierne mleté korenie. Všetko premešame a necháme chvíľu prehriať. Pstruhov preložíme na taniere a prelejeme ich "omáčkou" s mandľovými lupienkami.