Pšenové mini koláčiky

luczy - fotkaluczy, 8. júna 2013
Pšenové mini koláčiky
Foto: luczy

Tento recept som pozliepala z rôznych koláčov, nákypov a muffinov. Je veľmi jednoduchý, rýchly a zdravý, tak verím, že si ho obľúbite aj vy Zobraziť celý popisTento recept som pozliepala z rôznych koláčov, nákypov a muffinov. Je veľmi jednoduchý, rýchly a zdravý, tak verím, že si ho obľúbite aj vy :)

25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 bal
2 ks
4 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme pšeno, ktoré sparíme vriacou vodou, aby nebolo horké a potom ho varíme v mlieku do mäkka. Do vychladnutého pšena pridáme pudingový prášok (vanilkový), postúhané jablko, hrsť namočených hrozienok, posekané oriešky a med. Vajcia si oddelíme. Vyšľahané žĺtka pridáme do zmesi a bielka vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahla primiešame.

  2. 2

    Plech na muffiny vymastíme maslom, naplníme zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 25 min. Povrch koláčikov môžme pokvapkať troškou roztopeného masla, aby sa nám vrch pekne zapiekol. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

zlaticka
Luczy mňam neodolala som a vyskúšala tvoj recept trochu som ho pozmenila namiesto vanilkového pudingu som dala kokosový a do cesta pridala trochu masla ináč ostatné podľa teba. Muffiny sú vynikajúce. receptík uložený do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia