Proti kašľu a zachrípnutiu

eldina - fotkaeldina, 24. októbra 2013
Proti kašľu a zachrípnutiu
Foto: eldina

okrem toho zlepšuje činnosť pečene a tráviacej sústavy..

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    pri kašli a zachrípnutí : do malej šálky dať 1 PL olivového oleja + 1 PL citron.šťavy , piť 3 x denne

  2. 2

    preventívne pomáha tráviacej sústave /aj pečeni/ : nalačno vypiť 1 PL oleja+ 1 PL citron.štavy

  3. 3

    /nebáť sa , že to "preženie"-už roky pijem nalačno všelijaké oleje (tekvicový, olivový, ostropestrec mariansky) a nemám "problém"/..:)

Diskusia k receptu

danenka
Ostropestrec mariánsky poznám čaj a liek, ktorý ho obsahuje, ale o oleji tu čítam prvýkrat, to sa dá niekde kúpiť, vážne by ma to zaujímalo, lebo viem, že je to dobré na pečeň.
marianne
@danenka ostropestrec mariansky sa da kupit ako zrno,pomelies na kavovom mlynceku. Na zle pecenove testy nic lepsie:-)...
eldina
@danenka ja kupujem tu..za 3 dni som mala doma a aj cena super
 biocare.sk/eshop/produkt/pestrec-mariansky-olej...


a jeho účinky
-------------
- znižuje cholesterol
- zlepšuje trávenie
- napravuje sliznicu maternice
- chráni žily a cievy
- detoxikuje a posilňuje pečeň
- bojuje proti infekčnej mononukleóze
- preukázateľne odstraňuje následky chemoterapie
- pomáha proti nízkemu tlaku
- používa sa pri otravách jedmi najrôznejších druhov, vrátane otravy hubami
- zbavuje pečeň chemických prímesí a toxických látok z potravín
- chráni pečeň pred škodlivými účinkami z užívania farmaceutických liekov
- je obrovským prínosom pri boji proti migréne, závratom, depresiám, astme, alergiám, ale aj nevoľnostiam počas cestovania
eldina
@tiginko tebe verím-takú kondičku / taká roznožka?hmmm/ nemôže mať niekto, kto sa nekuríruje /aj/ olejmi..:)
jozka2
este som sazabudla spytat,ako dlho sa berie a aka prestavka ma byt medzi jednotlivymi kurami.Neberie sa to stale bez prestavok?!
dusan95843
Tento recept je výborný, ja pijem oliv. olej s citrónom každé ráno a pečeňové testy sa mi zlepšili.
danenka
eldina ďakujem, aj za link kde sa dá objednať :)
eldina
@jozka2 oliv.olej a citron sú potraviny, čo sa môžu denne prijímať, tak ak sa na ne naučíš, kľudne tým začínaj každé ráno ako ja..:) teraz neviem, či myslíš len kašeľ....ja oleje obmieňam, ako som písala "v recepte"-ale to vo všedné dni, lebo /odklopem/ som zdravá...ten link na objednávaku je fajn, nemusíš hľadať, lacnejší panenský nenájdeš, všetky sú okolo 8 a viac €...oplatí sa ti kúpiť viac/poštovné/-jmne prišiel predvčerom a expiráciu má do marca 2014...objednávala som aj kamoškám, ked už platím poštovné..ked som sa o to zaujímala, o účinky bodliaku, tak som pozerala aj kapsle, z lekárne, ale neoplatilo sa, mesačná kúra bola okolo 5 €, to už radšej olej-nie je chemický a 250 ml vydrží aj 2-3 mesiace/chuť nemá žiadnu, netreba sa báť/
eldina
@dusan95843 máš pravdu, ľudia ani nevedia, ako málo niekedy stačí-aby sa im zlepšilo zdravie..:)
jujoska
pouzivam tuto kombinaciu aj ja, kvoli hranicnemu cholesterolu, aby mi lepsie fungovala pecen, ktora ho produkuje. Ale netusila som, ze to ma aj nejake ucinky na kasel...
paploska
mňam, mňam teraz je toto asi jediné, čo mi zaberie :-) idem na to. aj aj pijem akékoľvek oleje. dokonca, v zime keď mám ústnu dutinu úplne vysušenú (nemám mandle) mi to veľmi pomáha a pijem dobrovoľne ...
paploska
a túto kombináciou som si dávala na pečeň, takže pre mňa novinka, že funguje aj pri nachladnutí Ď
eldina
@paploska olivový olej je malý zázrak..:) už 1 ČL denne pôsobí na tráviacu sústavu, znižuje cholesterol, pomáha pri gastritíde, mykozach, zápale pľúc, chrípke, aj kožných ochoreniach, dokonca zlepšuje stav pri hemoroidoch..ak sa trochu zohreje, vmasírovaním uvoľňuje bolesť svalov a v lete, ak sa na slnku spáliš-tiež pomáha natretie olivovým olejom pri hojení..a ešte moja malá súkromná skúsenosť-ak si budeš natierať večer trochou oliv.oleja dekolt-zázračne sa ti napne..:) /mám odskúšané/...:)))))))))))))).....ale na tému oliv.olej a citron som už písala v začiatkoch...skús sa pokutrať v mojich "receptoch"..:)
paploska
ďakujem @eldina ako som som spomínala som malý "úchyl" na oleje, a olivový používam asi na 90%. brala som ho pravidelne na čistenie pečene, a natierala som sa ním aj v zime (mám suchú pokožku) teraz som si spravila tvoj sirup a tak mi chutí, že by som to vypila aj naraz :-)
eldina
@paploska :)))))))))))
ak môžem odporučiť-snád zdravší je tekvicoý olej a je veľmi chutný../ten skús na šaláty, ked sa už olivovým tak či tak láduješ/..:))
a na vysoký TK je super kombinácia /panenské sa bavíme, samozrejme/ 1 ČL z hroznových semienok oleja + 1 ČL oleja z ľanu
paploska
to viem, ten je naj a aj mi strašne chutí :-) vždy ho mám doma. tekvicovú si bez neho neviem ani predstaviť.
marianne
Dievcata aj bio kokosovy je uzasny,kazdy den 1CL uzivat.Mne sa stratila plucna chlamydia po roku uzivania spolu s oreganovym olejom a to som ju mala chronicku. Teraz naposledy test negativny:-)....v lete sa s nim natieram namiesto opalovacieho kremu,koza ako mimino z neho.Firma Saloos vyraba kvalitny.
eldina
@marianne super, vdaka za tip..tak to vyzerá, že už netreba ani variť /aj ked sme na Vareche/, stačí mať doma x olejov...:))
paploska
@marianne keď ja kokosový nemôžem ani cítiť, ani telové mlieko by som si na seba s touto vôňou nedala :-) ale môj muž by ho miloval. možno aj viac ako kokosové pusinky. inak škoda, že neplánujete výlet v tt tento víkend som sama :-) a asi sa budem riadne nudiť...
irenaw
tiež si na pokožku neviem vynachváliť kokosový :-) konzumácia mi nenapadla :(. keď sme už pri tých olejoch, makový je tiež skvelý :-)
1x 73eka
eldina
@irenaw a makový je na čo? taký makožrút by hned na takú ženu letel..:)
marianne
nech Ti pisem ako pisem,co napisem hned zmizne,nefunguje to...
marianne
ale asi tak,ze momentalne som uviazana ako pes u budy,nemozem nikde...
eldina
@irenaw jééééj, to je super tip....každú nás čaká problém s menopauzou...omrknem, si zlatinko /aby som si zariadila extra kuchyňu len na oleje !!/..:))
eldina
@marianne presvedčila si ma-idem si už konečne kúpiť kávový mlynček/na mak/..:) už roky sa odhodlávam...
eldina
@marianne a potom ako v práci? nebudem spavá?..:))))))))))) mám chopper, ale ten má vyššie nože, to nezomelie....ale teraz mi napadlo, že mám super recept na makový koláč, asi ho zbuchnem...:)) @irenaw ty si ale kúzelník..:)
marianne
sa necudujem,ze nase babky navarili detom makoveho odvaru aby dobre spali:-)) aa nebudes,vyzeras na fotke ze si dynamo na dvoch nohach,to ta nemoze zlozit:-)))
eldina
@marianne aj som ..:)))) ale chystám sa robiť aj cviklový sirup /nechce sa mi zavárať na kyslo, tak aspoň niečo zdravé/...uff, sama sebe robím prácu, to nie je ok..:)
irenaw
@eldinka už keď je veľmi zamračené ide na mňa útlm, nízkotlakár ako vyšitý, po makovom mlieku to nie je horšie, sama neviem prečo ;-)
marianne
:-))) aaale @eldinka ved Ty to milujes:-))) aj ja som nizkotlakar,rano ma ostriela o vsetky zarubne v dome,kym sa mi dvihne tlak po 100 vrchneho,ale potom to ide...:-))
irenaw
zjedzte a nemusíš zavárať, či toľko sa ti urodilo, že nemáš kde skladovať? celú zimu budem cviklo-šalátovať, ale zavárať ma nedonúti nik ;-)
irenaw
občas neriadená strela, občas riadne strelená, veď by sa inak so mnou nudili :-)))
eldina
@irenaw nie je toho toľko..ale nemám pivnicu..moja matka mičurinuje a potom , aby som ja vymýšľala, čo s tým..:) tak urobím zdravý sirup/teda s cukrom, ale nevarený/ a potom asi rozdám, ako aj s bazovým..preto ma každý ľúbi..::)))
jakamaka
Vďaka za radu, tento článok bol akoby pre mňa, a kým som "hltala" všetky linky, odišla mi baterka na tom nudnom stretnutí ako som písala minule :):):) a zatiaľ som sa nedostala ku kúpe toho oleja, ale je už v "debilníčku" poznačený :):):):) Dávnejšie som si robila olejové kúry, ale len z olivového oleja.. a pomohli mi. aj bez liekov, fakt overené.... no pestrec som neskúšala, vďaka za radu.
eldina
@jakamaka Kami, ja som sa k nemu tiež dostala náhodou...ked som hľadala niečo známemu po chemoterapii, na očistu pečene...a vtedy som si povedala, že aj moja pečeň je za dlhý život/nemám málo rokov/ zasajrajtovaná všeličím..tak si ho tiež dávam denne...aj matke som kúpila, ved tiež hltá pár liekov denne, nech sa trochu zregeneruje /odporúča sa aj alkoholikom, či narkomanom/..:)...k tomuto "receptu" je hodnotnejšia diskusia ako sám recept..:) to mám rada..:)
jakamaka
No a ja mám na sebe overené aj "cmúľanie" oleja.. mnohým sa to zdá uletené.. ale dávnejšie som v nejakej múdrej dišpute sa dostala k takej informácii.. že ráno na lačno si dať za lyžicu oleja, neprehltnúť... a cmúľaním ako ked cmúľame cukrík si takto prečistiť ústa.. olej potom vypľuť.. je to spočiatku nechutné, ale odkedy som si toto aplikovala, tak nemám žiadne afty, angíny si takto keď nie že vyliečim, tak aspoň minimalizujem...V tej štúdii sa spomínalo, že takto sa treba liečiť dlhodobejšie.. ale ja to nikdy nevydržím dlhodobo :):):) veď človek má aj povinnosti a toto mi vždy trvá ráno aj 20 minut.. a potom ešte zuby umyť... tak nemávam ráno toľko času, aby som dlhodobo bola vždy v kúpeľni ráno hodinu :):):):) Asi sa Ti to bude zdať uletené, ako sa to zdalo aj mojej rodine a krutili hlavou nad mojím zdravým rozumom...:):):):) nikomu tento názor nevnucujem...:):):):) ale mne to pomáha minimalizovať návštevy lekárov :):):)
tiginko
pamätám, aj moja mama mala asi pred 30 rokmi obdobie "mlgania" oleja
irenaw
cmúľanie oleja sa dávno praktizuje na očistu tela :-)
irenaw
treba, aby sa olej zmenil na bielu vodnatú tekutinu, vtedy to má max. účinok ;-)
paploska
cmúľanie olivového oleja som praktizovala aj ja, asi sa k tomu vrátim :-) naozaj pomáha na regeneráciu celého organizmu....
jakamaka
...ano... práve preto treba ten olej cmúľať aspoň tých 20 minut, a keď začíname s touto aplikáciou, tak aj dlhšie...a keď to robíme dlhodobejšie už, tak to vtedy tuším tá zmena na bielu tekutinu netrvá tak dlho... môj praktický postreh... no vidno, že nie som sama "uletená" :):):) a viaceré to poznajú...
paploska
ozaj a dávam si už týždeň olej s citrónom a zatiaľ nezabral.....:-((( hnusná viróza
paploska
a k tomu strácam hlas a mám plné dutiny. Druhý týždeň ....
eldina
@paploska ano /ale olej+ citron pi dalej, to je dobrá vec/....teraz je sezona čiernej redkovky, ktorá je veľmi zdravá....umy ju, hore odrež "vrchnáčik", vydlab vnútro, ale tak, aby ostali aj steny..:) "spodok" niečím prepichni-špáratko, či tenká ihla na špíz, polož na hrnček /šálku mám na mysli/, aby na niečom stálo a nalej do vnútra med /môže aj cukor, ale med je, samozrejme , lepší/..toto urob nanoc a ráno tekutinu, čo ti stečie do hrnčeka piť 2-3 x denne za 1 lyžičku /zožeň si strednú redkovku, nech máš toľko šťavy/..toto rob viac dní...najlepšie je urobiť si to denne, nech máš čerstvú, ale ak by si mala redkvisko, že máš na dva dni šťavu, nič sa nedeje...:))) len nie že na týždeň....:)))..../nerada "ordinujem" takto verejne, lebo ma už pár x za to znosili diskutérky, čo prírodné liečivá nemusia či nepoznajú ...preto radšej ked už- píšu mi ľudia konkrétne na email/...ale ak to máš na ATB, tak budeš musieť aj tak lieky..:)
jakamaka
@paplo ška -Aj ja si myslím, že v tomto štádiu to už vyzerá na ATB... ale môžeš vyskúšať aj to s tým olejom.. myslím si, že stav sa Ti nezhorší, ak troška tej pliagy s tým olejom vypľuješ. Držím palce na skoré vyliečenie.
Eldina, vďaka za radu ohľadom čiernej reďkve.. takýchto rád nie je nikdy dosť.. a ide zima, obdobie nepríjemných nachladnutí...
eldina
@jakamaka smejem sa-to už aby človek vstal aj dve hodiny predtým, kým sa vôbec odhodlá na rannú hygienu..:)) / najprv 20 min olej v ústach kloktať, potom x čajov, či olejov piť/..:)...čierna redkovka je skvelá ako šalát-očistiť, nastrúhať najemno a posoliť, nechať v umelej nádobe s pevným vrchnákom pol h "vypotiť".../prečo uzatvorenej? lebo ked ju otvoríš, v byte je ako naprdené/..:) .....vyžmýkať šťavu a "mäso" z redkovky zmiešať s kyslou smotanou...mňam!!!
marianne
@paploska vacsie davky kyseliny askorbovej nasad.Kupis v DM v prasku.Ja ked toto nasadim,do 48 hod.som fit.....
jakamaka
A čo si myslíš Eldinka, prečo sa takto nekurýrujem dlhodobejšie?! Tiež nemám toľko času .. veď som to aj napísala...Len keď už cítim, že nie som fit a že najvyšší čas urobiť niečo so sebou ... tak vyskúšam čo sa dá.. a až potom už idem k lekárom, keď nič nezaberá a už som v štádiu na lieky.. /aj keď chodím k lekárke ozaj keď už niet východiska, tak si tam aj tak vždy pripadám ako simulant :):):):) /
marta5
@eldina ,ja som mlela mak na kávovom mlynčeku,no musel isť do opravy,bol elektrický-možno sú s iným výkonom,môj je značky Moulinex,myslela som ,že vydrží.
eldina
@marta5 tak čo poradíš? ja veru ručne nebudem mak mlieť..:) to radšej kupovať mesačne mlynčeky..:)
irenaw
ak pridáš k maku kryštálový cukor, tak v obyčajnom mixéri po menších množstvách spravíš presne to isté čo mlynčekom na mak. je to rýchlo, len pár pulzov stačí. eldinka obchádzala ma chrípka, dávala som si oliváč s citrónom, ale ja ti neviem, či dobre, lebo som si to dopĺňala vodou a tu sa nič také nepíše. ja neviem, kde som mala vtedy oči ;-P ale tuším zaberá aj tak :-)
eldina
@irenaw tú vodu by si si aj tak dala o chvíľu, ved človek musí piť..:) a ked zaberá-to je hlavné..:) /vdaka za tip, ako zomlieť ten mak, si poklad/
paploska
@eldina chcem sa Ti poďakovať, mňa tá hnusná chrípka držala síce asi 9 dní, ale zvyčajne po nej ešte dva mesiace kašlem. tentokrát, vďaka Tvojmu receptu "olivový olej s citrónom" (aspoň mám ten pocit) som fit, a bez kašľa. Manžel stále kašle, ten sa mi smial :-), že olivový olej....:-)
eldina
@paploska :))))))))))))))))))))))))) ja dakujem tebe, ani nevieš, ako som sa smiala...:)...tá kombinácia môže len pomôcť-už na akú vec-to je dalšia vec..:) ale citron a oliv. olej=sú super vec pre organizmus /pošepkám ti niečo, pár x do roka si natieram nanoc (povedzme každý druhý mesiac -týždeň) hrudník oliv.olejom, mám 42 rokov, vieš aký krásny mám dekolt?, zaberá to/..:))
irenaw
tak originál je bez vody. čo už teraz ;-), pomohlo, ďakujem pekne :-)
paploska
@eldina aj ja ti niečo prezradím :-) ja nielen hrudník ale celé telo :-) v zime, mám desne suchú pokožku :-)
eldina
@paploska :)))))))))))
tak to bol vážne chorý!! :))) ale denná dávka oliv.oleja mu len prospeje, ked na nič iné, tak na cievy..:)
paploska
@eldina tak ja tu budem mapovať svoje nachladenia :-( zas to na mňa prišlo a tentokrát idem vyskúšam aj tú reďkovku. škoda, že som dnes jednu zjedla na obed, už som to mohla vyskúšať. tentorkát mám aj horúčku. nechápem, čo sú to za vírusy, a najmä som to nemávala.....
eldina
@paploska ak ťa to upokojí tak vedz, že koho poznám, každý je chorý..:) tie choroby nie a nie vymrznúť..
majka98
moze sa to davat i detom pri kasli? moje maju 3a 6 rokov
smejkad
kludne mozes,@majka98 , ak sa ti to do nich podari dostat :-)
my sme dnes varili cibulovy caj s karamelom a majorankou na striedacku so zazvorovym cajom a ranajkovali husaciu mast, kedze moja 6r potvorka nema teplotu, ratam , ze dnes- zajtra uz bude ok :-)
drzte sa :-)
jayro
Matcha je druh zeleného čaju, ktorý vznikol pred viac ako 800 rokmi. Zo začiatku ho používali hlavne budhistickí majstri a samurajovia a až pred nedávnom sa začal konzumovať aj v Európe. Čerstvé čajové lístky sa rozomelú na jemný prášok a výsledkom je pozoruhodne zelená farba s úžasnou chuťou a výnimočnou arómou. Čaj Matcha obsahuje unikátne katechíny a aminokyseliny. Viac o Matcha čaji v našom E-shope:  matchatea.sk?a_aid=5313482b46d4c&a_bid=6c2558be




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia