Prosciutto bruschetta

Autor receptu: pumaamravec

V jednoduchosti je krása. Chrumkavé pečivko s mozarellou, prosciuttom a bazalkou.

1
porcia
10 minút
príprava
5-6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na ciabattu, alebo krajec kvalitného celozrnného chlebíka si položíme 3 plátky prosciutta.
  2. Na vrstvu prosciutta natrháme polovicu mozzarelly, u mňa to bolo 60 g.
  3. Na mozzarellu ešte potrháme 2-3 plátky prosciutta a dáme do rozpálenej trúby na 180°C na 5-6 minút, kým pečivo zchrumkavie ale nie stvrdne. Podávame s lístkami čerstvej bazalky navrchu.
  4. Tip: Pre extra bazalkovú chuť, môžete pečivo predtým ako začnete dávať prvú vrstvu prosciutta natrieť pestom.