Prívarok z fazuľových strukov

frezia68 - fotkafrezia68, 18. marca 2010

Medzi zaváraninami som objavila zabudnuté fazuľové struky a v nedeľu z nich urobím k varenému mäsu z polievky prívarok.

Suroviny

1  fľaša
250 ml
2  lyžice
3  lyžice




Postup

  1. 1

    Na tuku speníme cibuľku,pridáme fazuľové struky ( nakrájané ) odkvapkané z nálevu.V hrčeku nálevu vymiešam múku a pridám k fazuli podusiť.Podľa potreby prilievam nálev a nakoniec prilejem smotanu,ktorú len prehrejem.Dochutíme soľou,octom a kôprom,podľa chuti aj štipku cukru.Pozor,ak je fazuľa nakladaná v slanom náleve,radšej riediť s vodou.

  2. 2

    Príloha: zemiaková kaša a varené mäso.

Diskusia k receptu

bozulka
Ide to aj bez mäsa,ja robievam len vazuľku a varené zemiaky a keď by sme boli móc hladní tak dám volské oko alebo vajíčko varené na tvrdo,mäso netreba.
tinca
Aj ja tak robím ako bozulka. nedávno som kúpila v Jednote fazuľové strúčky zelené v konzerve, ale boli ako vymaľované. Niekedy podávam aj s obyčajnou párkou z teľ.mäsa nakrojenou na hrebienok.
slnieckosom
Dievčatá, zase ste mi podráždili slinky na jazyku :-))) Moja mamulienka to varila, ja to milujem, ale sama sebe si to doprajem málo...Och, ku ktorej prídem na koštovkuuuu? :-)))))
frezia68
Také nežné slniečkosom by každý rád privítal na koštovku :-)))))))))))Ale prečo si to nedopraješ,nemáš rada a či nemáš záhradku,kde to dopestuješ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia