Prírodný recept na kĺby fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 28. októbra 2016
Prírodný recept na kĺby (fotorecept)
Foto: ancicka

Od určitého času mávam problémy s klbami, tak skúšam si zlepšiť funkciu klbov a kolien. Tento recept podporuje zdravu funkciu kolien a ostatných klbov. Zobraziť celý popisOd určitého času mávam problémy s klbami, tak skúšam si zlepšiť funkciu klbov a kolien. Tento recept podporuje zdravu funkciu kolien a ostatných klbov. Recept som našla na nete.

10 minút
príprava

Suroviny

200 g
4 PL
8 PL
3 PL
20 g




Postup

  1. 1

    Semienka a hrozienka si zomelieme.

    Prírodný recept na kĺby (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme tekutý med, vsypeme želatinu a dobre vymiešame.

    Prírodný recept na kĺby (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do toho pridať pomleté semienka a hrozienka. Poriadne zamiešať...

    Prírodný recept na kĺby (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a následne vymiešanú zmes premiestniť do uzatváratelnej nádoby. Túto zmes je potrebné uživať každý deň, 1 čl - 2x denne, najlepšie ráno a na obed pred jedlom.

    Prírodný recept na kĺby (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Recept nemá časové obmedzenie, môže sa užívať aj pravidelne na prevenciu problémov s kosťami a klbami.

Diskusia k receptu

haji
Dokoupíme sezamové semínko a určo si tuto léčivou dobrotu udělám. Díky za receptík, milá @Ancicka !
kuchticka
@ancicka , ja moje klby vzdy rozhybam cvicenim, ale viem, ze nie kazdy moze cvicit. najlepsi liek pre zdrave klby je velmi silny hovadzi vyvar - z kosti!!!!
Musi sa tie kosti varit az 48 hod., aby sa vyvarila vsetka potrebna klizka - neviem ako tomu hovorite na Slovensku. Tato zlozka dodava klbom pruznost.
katka75
@Kuchticka (29.10.2016 05:10)

ano, ten vyvar je uplne najlepsi a k tomu je dobre na zaciatku pridat lyzicku citronovej stavy alebo jablkoveho octu, aby sa aj z kosti vytiahlo najviac mineralov pocas pomaleho varenia. /a vlastne po 48hod. sa daju aj kosti spapat :) /
1x radox1
veronikkka
@kuchticka , hej, tomu sa hovorí prírodná želatína, je veľmi účinná, veľa sa jej vyvarí dlhým varením aj z bravčovej kože, bravčových paprčiek a iných súčastí - kosti, koleno, ucho, hlava, chvost......ked varíš huspeninu alebo tlačenku, práve táto želatína spôsobí stuhnutie vývaru v chlade a spojí všetko ostatné.
radox1
@Kuchticka (29.10.2016 05:10)

kližka je mäso-nozina,močink,a nenachadza sa v spikovych kostiach.myslela si zrejme kolagen,ale ten je hlavne v častiach ako pisala pani pod tebou.a varit kosti 48 je zbytocnost,staci par hodin.
veronikkka
@radox1 , správne, tá zložka sa múdro nazýva kolagén, práve kolagén vyvarený z kostí /aj u tlačenky aj u huspeniny/ je presne tá liečebná zložka pre ľudské kĺby a kosti.
radost
pridám:
...ja denne počúvam rádio BRNO..dám mu prednosť pred RTVS rozhlasom..pravidelne tam máva relácie otec Pleskač-páter,bylinkár..
on doporučuje:
1 pl želatíny večer do pohára s vodou sa rozmieša..ráno vypije..kúru robiť mesiac..dvakrát do roka-ak som si dobre zapamätala..
odozva u telefonujúcich je pozitívna..
ja na kĺby dvakrát do roka kúru s Geladrinkom aplikujem..doteraz pomáhalo..
evanaaa
Len nedávno som čítala v jednom časopise o zdraví o účinkoch kolagénu a aj o tom, kde ho najviac nájdeme - v hovädzom mäse, najmä v "móčingu" a bolo tam aj upozornenie, že nie v bravčovom mäse, aj keď sa zdá, že tá "huspenina" má podobné účinky, nie, ide len o hovädzie, takže @veronikkka , nie v bravčovom. A móčing má síce tuhšie mäso na tepelnú úpravu je húževnatejšie ale s minimom tuku a má v sebe kolagén, je prerastený kolagénovými vláknami, ktorý nám aj pekne zahusťuje guľáše z neho.
veronikkka
@evanaaa , veľmi sa mýliš. kolagén je síce v hovädzom móčingu - kližke, lenže v nedostatočnom množstve, takpovediac v nepatrnom množstve. najviac kolagénu - prírodnej želatíny sa však získava z koží, chrupaviek, kostí, spojivového tkaniva, atd...tak ako som ich spomenula vyššie, aby som bola presnejšia, tak z hovädzích i z bravčových, v našom prípade najviac z bravčových. a budeš sa veľmi čudovať, aj v iných potravinách. (nie mäsových).

 www.celostnimedicina.cz/pruzny-jako-kolagen.htm...

 zdravie.pravda.sk/zdrava-krasa/clanok/329932-tvorbu-kolag...

 www.pluska.sk/zena/krasa/kolagenove-speciality-najedz...

 www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/zdravi/poraviny-obsahuj...

@evanaaa , treba si o tom viac prečítať a dozvieš sa!
venusa
Milé gazdinky, aj pri pečenom kurcati po stuhnuti ostáva tzv huspeninovy sos.
Robím huspeninu výlučne z kolienka s pridaním kúska čerstvého maska z pliecka, ktorú pomaly varím cca 4 hodky, na stupni c1 a mam ju ako remeň. Opotrebované kosti treba vyživovat aj mladším ročníkom. Kazdy si nájde svoj rcp co mu vyhovuje.
veronikkka
@evanaaa , len doplním, v mäse kolagén nie je, je úplne jedno, v ktorom mäse, či v bravčovom, či v hovädzom, či v inom. mäso ako také je totiž sval a tam ho takmer vôbec niet. teda ani v móčingu čiže v kližke, kolagén je tá klihovitá látka, čiže prírodná želatína (kolagén), ktorá sa v prípade móčingu neuvoľňuje z mäsa, ale dlhým varením sa uvoľňuje zo šliach v móčingu a uvoľnený kolagén zabezpečuje rôsolovitosť a hustotu šťavy gulášov. šľachy patria k spojivovému tkanivu a obsahujú kolagén.
@Venusa , správne, kuracie kosti a chrupavky obsahujú kolagén a vytvárajú huspeniový sós. podobne v bravčovom kolene v koži, chrupavke a v kosti je kolagén, ktorý sa dlhým varením uvoľní a máš huspeninu ako remeň
rulik
mne pred rokmi diagnostikovali DNU, v závere mi odporučili nekonzumovať čokoládu, špenát, kuracie mäso, vnútornosti, čiernu kávu a lieky ako Oxyphyllin, Pharophyllin a nie viac ako 200g mäsa denne
veronikkka
@rulik , áno. dna čiže pakostnica je ochorenie kĺbov na inom podklade a síce na poruche metabolizmu purínov a kyseliny močovej, v dôsledku toho dochádza k nahromadeniu kryštálikov kyseliny močovej v klboch, čo vyvolá dnavý záchvat, veľmi bolestivý. preto treba vynechať potraviny s obsahom purínov a kyseliny močovej. (napr. mäsové vývary, aj ten výborný slepačí a iné potraviny). Tieto kryštáliky sa ukladajú prednostne v určitých kĺboch, napr. v palci rúk a palca nôh, ale nielen tam.

 www.orin.sk/choroby-a-liecby/choroby-pohyboveho-apa...

 zena.atlas.sk/dna-choroba-bohacov-alebo-gurmanov/zdra...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> zena.atlas.sk/dna-choroba-bohacov-alebo-gurmanov/zdra...

 zena.atlas.sk/dna-choroba-bohacov-alebo-gurmanov/zdra...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> zena.atlas.sk/dna-choroba-bohacov-alebo-gurmanov/zdra...
ancicka
Dakujem Vám dievčence za komentíky,som prekvapená aká zaujímava diskusia sa rozpútala pod týmto receptom.
Ja taktiež robievam vývar,tiež robievam huspeninu,ale nie každý deň.No toto si môžem dať každý deň.
@Radost ,aj to som už skúšala.
Pozdravujem a prajem krásnu nedeľu.
1x dm
007saru
Tak teď jsem si všimla, že jste napsala, že jste to našla na netu. Možná by bylo lepší napsat , které stránky Vás inspirovaly. Mají tam plno zajímavých informací pro naše zdraví.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia