"Pripité" hrušky v čokoláde (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Poznáte to, návšteva čo nevidieť za dverami, upiecť už nestihnete, takže vám ponúkam rýchly a chutný dezert.

1-2 ks/na osobu
porcia
20 minút
príprava
8-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Počet hrušiek neuvádzam, ale rátame 1-2 ks/na osobu, dľa veľkosti.
  2. Zdravé stredne tvrdé hrušky jemne ošúpeme,pričom stopku ponecháme. Na druhej strane skrojíme,aby nám pri servírovaní pekne stáli. Opatrne vyberieme jadrovník.
  3. Nastojato ich uložíme do vyššej nádoby, pocukrujeme, zalejeme vínom, do ktorého pridáme kúsok škorice a klinčeky. Varíme na miernom ohni podľa zrelosti hrušiek 8-15 minút. Pozor na prevarenie, lebo potom by nám pri servírovaní pekne nestáli. Ja som mala zrelšie,tak som varila 8 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a stiecť na servítke.
  4. Hrozienka zalejeme trochou horúceho vína a necháme nabobtnať.
  5. Miesto po jadrovníku naplníme zmäknutými hrozienkami a postavíme na ploský tanierik.
  6. Pred servírovaním polejeme čokoládovou polevou, alebo ak nemáte veľa času ako ja, tak čokoládovým topingom a posypeme mandľovými lupienkami. Sú vynikajúce,dobrú chuť želám!
  7. RADY NAVYŠE: Miesto bieleho vína môžete použiť aj červené, získajú krásnu farbu. Ak nemáte radi hrozienka, tak použite napr. brusnice. Ako výplň hrušiek poslúži aj čerstvé bobuľovité ovocie napr.čučoriedky. Ak nie ste v časovej tiesni, pripravte si čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť. Ja som použila čokoládový toping, aj s ním sú výborné.