Princezky - bezlepkové

Autor receptu: ppokia

Tento recept som našla tu na vareche -Micho. Keďže som ich vždy mala rada tak som sa pokusila o upravu receptu pre celiatikou.

20
porcií
20min minút
príprava
25min minút
na 150°C °C

Postup

  1. Muku, ceru , práškoví cukor, vajíčka, kakao a vanilkový cukor zmiešame spolu a vypracujeme cesto,ktoré dáme aspoň na 2 hod do chladničky. Vychladené rozvaľkáme povykrajujeme podľa formy tvar princeziek ,mne sa to zdalo dosť veľké tak som spravila aj menšie kusky. Sú šikovnejšie . Kým sa piekli som spravila plnku. Čiernu instantnu kávu si zalejem 1 Pl horúcej vody, pridám 3Pl pr.cukru zamiešam na kašu. Ostaný cukor pridám k maslu a vymiešam. Postupne pridám 8 Pl sušeného mlieka a najemno nastruhanú čokoládu. Nakoniec pridám kašu z kávy a premiešeam.
  2. Takto pripravené som dala piecť do vyhriatej trúby na 180°C 25 min. Ale tie ďalšie som teplotu znížila na 150°C Po upečení som ich dala vychadnúť až potom som ich premiestnila na tácku. Teplé boli moc krehké. Vychladené som ich plnila plnkou. Nakoniec som ich dala do umelej misky a dala do chladničky. Vychladené sú výborné ako pravé princezky.
  3. Tiež som ich aj popichala vydličkou aby vyzerali ako pravé.Tá plnka mi z princezok vždy najviac chutila a táto sa jej dosť podobá. Vďaka za recept Micho