Foto: egreska
..neviem mu prísť ani na meno :-))
Suroviny
1.cesto: | |
115 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
2.cesto: | |
115 g |
|
300 ml |
|
250 g |
|
1 čl, (nemusí byt) |
|
3 ks |
|
Džemová glazúra: | |
1/2 š |
|
asi 1/2 šalky |
|
3-4 PL |
|
1/2 čl |
|
1/3 šalky,mlete |
|
Biela poleva: | |
1 šalka |
|
1 čl |
|
2 pl |
|
1-2 pl,tepla |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na 1.cesto zmiešame v mixeri.
-
2
Vyvalkame na hrubku asi 5 mm a uložíme na menší suchý plech.
-
3
2.cesto je podobné ako odpalovane.Maslo rozpustíme vo vode ,ked začne vriet ,odstavíme.
-
4
Primiešame múku.
-
5
Po jednom zašlahame vajcia.
-
6
Odpalované cesto natrieme na to prvé krehké.
-
7
Upečieme na 180 st asi 45-50 minut. Necháme vychladnúť.
-
8
Džemová glazura: všetky ingrediencie zmiešame.
-
9
Biela poleva:maslo rozpustíme a vmiešame doň všetko ostatné.
-
10
Vychladnutý nakrájame a polejeme rôznymi glazúrami podla chuti...môžete použit aj kompotovane ovocie alebo rôzne džemy.Tým že cesto nie je vôbec sladké,tak si ho môžete dochutit podla svojho mlsného jazýčka :-))
Diskusia k receptu