Prinajmenšom zvláštny koláč fotorecept

egreska - fotkaegreska, 4. januára 2011
Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)
Foto: egreska

..neviem mu prísť ani na meno :-))

Suroviny

1.cesto:
115 g
250 g
2 PL
2.cesto:
115 g
300 ml
250 g
1 čl, (nemusí byt)
3 ks
Džemová glazúra:
1/2 š
asi 1/2 šalky
3-4 PL
1/2 čl
1/3 šalky,mlete
Biela poleva:
1 šalka
1 čl
2 pl
1-2 pl,tepla




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na 1.cesto zmiešame v mixeri.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Vyvalkame na hrubku asi 5 mm a uložíme na menší suchý plech.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    2.cesto je podobné ako odpalovane.Maslo rozpustíme vo vode ,ked začne vriet ,odstavíme.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Primiešame múku.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Po jednom zašlahame vajcia.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Odpalované cesto natrieme na to prvé krehké.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme na 180 st asi 45-50 minut. Necháme vychladnúť.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Džemová glazura: všetky ingrediencie zmiešame.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Biela poleva:maslo rozpustíme a vmiešame doň všetko ostatné.

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnutý nakrájame a polejeme rôznymi glazúrami podla chuti...môžete použit aj kompotovane ovocie alebo rôzne džemy.Tým že cesto nie je vôbec sladké,tak si ho môžete dochutit podla svojho mlsného jazýčka :-))

    Prinajmenšom zvláštny koláč  (fotorecept)  - obrázok 10

Diskusia k receptu

hubarka35
dnes som piekla tvoje kokosové venčeky-su vyborné-a hned až z troch davok,aj tento kolačik vyzerá fajnovo-ani nepozerám kto pridáva receptik,no jak som zbadala vanilkový extrakt-vedela som že Ty,aj ten už mám hotový podla teba a mala dnes plastelinovala-piekla urobila som jej to cestičko......vdaka za receptiky,ktoré sem davaš..
babi
tak takéto niečo som ešte nepočula, rozhodne je to zaujímavé
maartina
..kde chodíš na takéto zaujímavé recepty? :D ...vyzerá veľmi zaujímavo, rozhodne stojí za vyskúšanie ...ukladám :)
katamama
Egreska, ty naozaj máš záujem o kulináriu, stále skúšaš a vymýšľaš niečo nové. Aj tento tvoj recept stojí za vyskúšanie.
babidka
ej ej ej, zasa pokusas ?:-)))))) V case ked mam plne zuby vsetkych kolacov ....ty prides s niecim celkom inym a ja mozno neodolam :-)
egreska
dakujem ...budem rada ked niekto toto čudo vyskúša a povie svoj názor ,lebo ja som zjedla dva kusky a bola to remíza : chutí= nechutí :-)) @hubarka teším sa z toho ,že sa ti moje recepty páčia a dakujem za tolko komentárov :-))
gittka
vyzerá zaujímavo.uvidíme či bude chutit.inak málokto si prizná ked niečo upečie a mu to nechutí.klobúk dole...
jeka
vyskúšam na manželovi...
hannah22
ukladám a skúsim až príde vnuk, prípadne s DIA džemom... :))
egreska
no vyskušajte ,som zvedava...američani to prirovnavaju k pľundrovému cestu,škoda len že sa neda naplnit ale len niečím potriet...
nela88
Pľundrové cesto by malo mať po upečení bubliny, čo tak do nich skúsiť vstreknúť vanilkový krém? Stálo by to za vyskúšanie.
remcula
Velmi vtipný název!! :-)) A výborně vypadající koláček!
evanaaa
Na meno mu ani ja neprídem ( ale vymyslíme), ale na chuť ano. Taká kombinácia dvoch ciest a viacerých chutí musí byť dobrá.
lia66
Pripomína francúzsky krémeš...určite dobrotka.-ukladám
mirja
myslíš, že keby si potrela to prvé cesto uvarenými jablkami so zlatým klasom a potom odpalovaným druhým cestom tak by to nezafungovalo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia