Primášove rezy (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Ktorého prímáša? to si domyslite...:)

Postup

  1. Korpus: Vajcia vymiešame do penista s cukrom, asi 4-5 min. strojom. Nad vodným kúpeľom roztopíme na drobno polámanú čokoládu a maslo. /nehrejeme viac ako 50 stupňov C/. Obidve masy spolu zamiešame a na koniec pridáme mandle a múku, ktoré sme spolu predom zamiešali. Vylejeme na papierom vystlatý alebo vymastený a hrubou múkou posypaný plech o rozmere 30x30cm a pečieme pri 160-170 stupňov C asi 20-25 minút. Necháme dobre vychladnúť. /Ja som robil len z pol dávky, nech Vás nemýli tvar pekáča./
  2. čokoládový mousse. čokoládu polámeme na drobné kúsky, smotanu prevaríme a nalejeme na čokoládu a dobre zamiešame, aby sa nám čokoláda dobre rozpustila. Potom po jednom zamiešame žľtky. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a vyšľaháme do penista. Na koniec pridáme vyšľahané bielka, ktoré šľaháme nad parou a v polovici šľahania postupne pridávame cukor/nešľaháme nad parou veľmi dlho, aby nám pena veľmi nestvrdla/ zľahka zamiešame do čokoládovej peny a roztrieme na vychladnutý korpus, ktorý vložíme späť do papierom vyloženej formy, pekáča a necháme v chladničke stuhnúť.. Na prípravu moussu je hodne postupov, mne sa osvedčil tento.....
  3. Ked nám čokoládový mousse zatvrdol, pripravíme si biely čokoládový ganache. Smotanu prevaríme, čokoládu nalámeme na drobné kúsky a zalejeme prevarenou horúcou smotanou, Dobre zamiešame kým sa nám čokoládas úplne rozpustí, pridáme čerešňovicu a tyčivým mixerom mixujeme za tepla asi 4 min, do penista. Dávame pozor, aby sme to neprešľahali....Ja som to vyšľahal metličkou za pomoci stroja. Bolo to OK. Nalejeme na vychladnutý čokoládový mousse, zarovnáme a necháme do druhého dňa dobre stuhnúť. Krájame na rezy za pomoci ostrého noža, ktorý namočíme do horúcej vody. Posypeme na drobno nastrúhanou čokoládou.