Prievidzský šalát
Autor receptu: tinca
Tento šalát dostať u nás v lahôdkach, ale najradšej si ho robím sama.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V šupke si uvaríme zemiaky,necháme rozmraziť hrášok, očistíme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Sterilizovanú kapustu necháme stiecť na sítku od nálevu. Môžeme použiť aj čerstvú červenú kapustu na drobno nakrájanú, ale musíme ju nasoliť,aby zmäkla a vyžmýkať. Ja radšej používam sterilovanú, lebo je už aj dochutená. Zemiaky po uvarení nakrájame na kocky cez mriežku.
- Zľahka zmiešame zemiaky,kapustu,cibuľu a hrášok. Mierne prisolíme a namelieme korenie 4 farieb. Nakoniec pridáme majolku a znova premiešame. Ja som pridala aj 2 lyžice tatarky, ktorá síce nemusí byť, ale šalát je po nej chutnejší. Zarobený šalát odložíme do chladničky.
Najlepšie je ho zarobiť deň pred podávaním.
- Prievidzký šalát chutí s chrumkavou bagetkou.