Prievidzský šalát

Autor receptu: tinca

Tento šalát dostať u nás v lahôdkach, ale najradšej si ho robím sama.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V šupke si uvaríme zemiaky,necháme rozmraziť hrášok, očistíme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Sterilizovanú kapustu necháme stiecť na sítku od nálevu. Môžeme použiť aj čerstvú červenú kapustu na drobno nakrájanú, ale musíme ju nasoliť,aby zmäkla a vyžmýkať. Ja radšej používam sterilovanú, lebo je už aj dochutená. Zemiaky po uvarení nakrájame na kocky cez mriežku.
  2. Zľahka zmiešame zemiaky,kapustu,cibuľu a hrášok. Mierne prisolíme a namelieme korenie 4 farieb. Nakoniec pridáme majolku a znova premiešame. Ja som pridala aj 2 lyžice tatarky, ktorá síce nemusí byť, ale šalát je po nej chutnejší. Zarobený šalát odložíme do chladničky. Najlepšie je ho zarobiť deň pred podávaním.
  3. Prievidzký šalát chutí s chrumkavou bagetkou.