Praženicou plnené bravčové stehno

olinecka - fotkaolinecka, 22. februára 2015
Praženicou plnené bravčové stehno
Foto: olinecka

Toto mäso veľmi rada robím pre mojich doma.Nezaberá veľa práce a je výborné.

20 minút
príprava
100-120 minút
na 190-200 °C

Suroviny

1,30 kg
3 ks
1 - 2 ks (alebo rožok)
 na chuť
 (alebo bravčová masť)
3 PL
 (može aj nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a na pracovnej doske si v strede urobíme nožom otvor po celom vnútre mäsá.

  2. 2

    Na oleji či masti urobíme praženicu s vajíčok,dochutime podľa seba necháme vychladnúť.Pokrájame nadrobno žemľu ,ktorú potom trocha namáčame do mlieka.Vyžmykáme ,pridáme do praženice aj s baby mrkvou ,mrkva nemusí byť.

    Praženicou plnené bravčové stehno - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenou plnkou naplníme mäso,ktorého otvor zošijeme alebo uzavrieme špáradlami.

    Praženicou plnené bravčové stehno - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do zapekacej misy vložíme mäso podlejeme asi 3 dcl vody do ktorej som dala trocha vegety a zakryjeme alobalom.Pečieme na 190-200 stupňov 100-120 minút.Po upečeni nakrajáme na plátky, podávame zo zapekanými zemiakmi poliate výpekom a kompótom.Dobrú chuť. Nakoniec Vám chcem ukazať,akú broméliu som si vypestovala.

    Praženicou plnené bravčové stehno - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Bez chémie, Pre diabetikov

Diskusia k receptu

izabella929
@olinecka ,jednoduché a veľmi chutné..) už som skutočne použila na plnky do mäsa všeličo..najjednoduchejšie plnky sú najchutnejšie..
salinka
Mäsko určite výborné. Ja som sa z hrôzou zahľadela, čo za exotické ovocie budem k tomu ešte potrebovať:-)))
olinecka
@zinnajdha ,súhlasim je nádhera a robí mi radosť,už som rozmýšľala ,že ju vyhodím.Pozdravujem!!!!