Toto mäso veľmi rada robím pre mojich doma.Nezaberá veľa práce a je výborné.
príprava
na 190-200 °C
Suroviny
| 1,30 kg |
|
| 3 ks |
|
| 1 - 2 ks (alebo rožok) |
|
|
|
|
| na chuť |
|
| (alebo bravčová masť) |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| (može aj nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a na pracovnej doske si v strede urobíme nožom otvor po celom vnútre mäsá.
- 2
Na oleji či masti urobíme praženicu s vajíčok,dochutime podľa seba necháme vychladnúť.Pokrájame nadrobno žemľu ,ktorú potom trocha namáčame do mlieka.Vyžmykáme ,pridáme do praženice aj s baby mrkvou ,mrkva nemusí byť.
- 3
Pripravenou plnkou naplníme mäso,ktorého otvor zošijeme alebo uzavrieme špáradlami.
- 4
Dáme do zapekacej misy vložíme mäso podlejeme asi 3 dcl vody do ktorej som dala trocha vegety a zakryjeme alobalom.Pečieme na 190-200 stupňov 100-120 minút.Po upečeni nakrajáme na plátky, podávame zo zapekanými zemiakmi poliate výpekom a kompótom.Dobrú chuť. Nakoniec Vám chcem ukazať,akú broméliu som si vypestovala.
- 2









Diskusia k receptu