Praženicou plnené bravčové stehno
Autor receptu: olinecka
Toto mäso veľmi rada robím pre mojich doma.Nezaberá veľa práce a je výborné.
20 minút príprava |
100-120 minút na 190-200 °C |
Postup
- Mäso opláchneme pod tečúcou vodou a na pracovnej doske si v strede urobíme nožom otvor po celom vnútre mäsá.
- Na oleji či masti urobíme praženicu s vajíčok,dochutime podľa seba necháme vychladnúť.Pokrájame nadrobno žemľu ,ktorú potom trocha namáčame do mlieka.Vyžmykáme ,pridáme do praženice aj s baby mrkvou ,mrkva nemusí byť.
- Pripravenou plnkou naplníme mäso,ktorého otvor zošijeme alebo uzavrieme špáradlami.
- Dáme do zapekacej misy vložíme mäso podlejeme asi 3 dcl vody do ktorej som dala trocha vegety a zakryjeme alobalom.Pečieme na 190-200 stupňov 100-120 minút.Po upečeni nakrajáme na plátky, podávame zo zapekanými zemiakmi poliate výpekom a kompótom.Dobrú chuť. Nakoniec Vám chcem ukazať,akú broméliu som si vypestovala.