Foto: hopislav
už davno sa doma piekol chlieb. nove technologie a vidina velkych ziskov toto remeslo utlača do zabudnutia. rôzne zlepšujuce pripravky robia chlieb velkym a Zobraziť celý popisuž davno sa doma piekol chlieb. nove technologie a vidina velkych ziskov toto remeslo utlača do zabudnutia. rôzne zlepšujuce pripravky robia chlieb velkym a pekným ale chut a vôna su v zabudnuti
porcií
príprava
Postup
-
1
droždie rozpustime v 1,5l vlažnej vody pridame rascu ,0,5kg ražnej a 0,5kg hladkej muky nechame kisnut 3h
- 2
do kvasu pridame vodu 5kg chlebovej muky 650 asi120g soli a vimiesime hustejšie cesto .Nechame postat 0,30min. potom navažime po 1,20kg. a vivalame bochniki .Vložime ich do slamienok alebo ovalnej nadobi
- 3
po nakisnuti pečieme pri teplote 220c
- 4
z takejto pece je chlebik vinimočne chutny a vonavy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
naozaj toľko múky a zmeiakov a len 100 g droždia ? ...
Ja mám podobú pec postavenú tento rok, ale chleba sa mi akosi nedarí.
Prosím poradíte mi ako sa tam dá odhadnúť teplota a aký čas sa peče?
Ďakujem