Pravý domáci chlieb

Autor receptu: hopislav

už davno sa doma piekol chlieb. nove technologie a vidina velkych ziskov toto remeslo utlača do zabudnutia. rôzne zlepšujuce pripravky robia chlieb velkym a pekným ale chut a vôna su v zabudnuti

10
porcií
4 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. droždie rozpustime v 1,5l vlažnej vody pridame rascu ,0,5kg ražnej a 0,5kg hladkej muky nechame kisnut 3h
  2. do kvasu pridame vodu 5kg chlebovej muky 650 asi120g soli a vimiesime hustejšie cesto .Nechame postat 0,30min. potom navažime po 1,20kg. a vivalame bochniki .Vložime ich do slamienok alebo ovalnej nadobi
  3. po nakisnuti pečieme pri teplote 220c
  4. z takejto pece je chlebik vinimočne chutny a vonavy