Pravá zabíjačková tlačenka
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody domäkka. Mäso potom vykostíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme ďumbier, majorán, mleté nové a čierne korenie a rozotrený cesnak so soľou. Dobre premiešame, pridáme trochu vývaru a ešte premiešame.
- Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok (alebo tlačenkové vrecúška) a dobre uzatvoríme. Varíme na miernom plameni asi hodinu. Uvarenú tlačenku vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť.
- Podávame s chlebom, na kolieska nakrájanou cibuľou a octom.
|