Pravá zabíjačková tlačenka

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody domäkka. Mäso potom vykostíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme ďumbier, majorán, mleté nové a čierne korenie a rozotrený cesnak so soľou. Dobre premiešame, pridáme trochu vývaru a ešte premiešame.
  2. Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok (alebo tlačenkové vrecúška) a dobre uzatvoríme. Varíme na miernom plameni asi hodinu. Uvarenú tlačenku vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť.
  3. Podávame s chlebom, na kolieska nakrájanou cibuľou a octom.