Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou fotorecept
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si suroviny na náplň.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. Smotanu zohrejeme. Keď začne vrieť odstavíme a nalejeme na bielu čokoládu.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Metličkou vymiešame hladký krém.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Marcipán zmiešame s brandy,
                                                     - 
                                                    5
                                                    
pridáme maslo a rozmixujeme. Marcipánovú zmes spojíme s takmer vychladnutým krémom zo smotany a bielej čokolády. Odložíme do chladničky.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Horkú čokoládu si nad parou roztopíme. Keď dosiahne 46 °C prelejeme na podložku (ideálna je mramorová, takú žiaľ nemám, používam vychladenú podložku zo skla). Špachtľou na čokoládu, premiešavame čokoládu kým sa jej teplota nezníži na 27 °C. V tej chvíli ju opäť presunieme nad paru a zohrejeme na 30-32 °C. Čokoládou ihneď naplníme formičky. Formou zatrasieme a opakovane pobúchame o pracovnú dosku, čím odstránime vzduchové bubliny. Po chvíľke formičku otočíme a prebytočnú čokoládu necháme vytiecť. Formu uložíme do chladničky, kým čokoláda vo forme nestuhne. Pripraveným krémom naplníme formičky a opäť uložíme do chladničky. Po 5-10 minútach čokoládové pralinky uzatvoríme zvyšnou horkou čokoládou. Jahodové pralinky sú robené z obyčajnej jahodovej, tukovej polevy plnené tým istým krémom.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pralinka v reze.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@Zirafninka1 - prekrasne! Napad za milion!
marcipán si si robila sama, či máš tip na naozaj mandlový v nejakom obchode?
aj belgické pralinky...