Posúch s mletým mäsom à la Calzone fotorecept

eldina - fotkaeldina, 10. februára 2014
Posúch s mletým mäsom à la Calzone (fotorecept)
Foto: eldina

do hodiny lacný a zaujímavý obed-čo viac si priať?..:)

9
porcií
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
cca 600 g
1 bal
podľa potreby
podľa potreby
300 ml
50 ml
Mäsová plnka:
500 g
podľa potreby
1 PL
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: tento x som nefotila postup kysnutého cesta, kto chce, u mňa na stránkach je ho nespočetne x, do mletého mäsa si pridajte to, čo máte radi (preto som viac ingrediencií neuvádzala, to v recepte nie je dôležité), aj zeleninu, kto čo má doma..:)..mäso pred plnením tepelne upraviť

    Posúch s mletým mäsom à la Calzone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto na pomúčnenej doske vyvaľkať do valca, nakrájať na niekoľko kúskov /mne vyšlo 9/, vytvoriť loptičky a tie vyvaľkať na veľkosť palacinky . na každú dať za 1 väčšiu PL mäsa.

    Posúch s mletým mäsom à la Calzone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložiť na polovicu a okraje prehnúť na okrajoch do vnútra-dobre postláčať (ako na obrázku)

    Posúch s mletým mäsom à la Calzone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    za malý peniaz-veľa kúskov..:)

    Posúch s mletým mäsom à la Calzone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na troške oleja s maslom po 2 vysmážať (opekať), cca 5 minút,(ale ved uvidíte)....pozor-nie veľa oleja- ako ked sa robia lángoše

    Posúch s mletým mäsom à la Calzone (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
@eldinka , skvelý nápad, veľmi chválim, dobre si to vymyslela, veru dala by som si :)
medovnicek
ten vyzerá veľmi dobre, calzone som ešte neskúšala, recept si ukladám
mata3636
Pekné, ale ja by som to radšej šupla do rúry. Úvodné foto je veeelice lákavé :-)
eldina
@mata3636 kľudne aj do trúby, ale ja toľko pečiem v trúbe naslano, že mi práve toto prišlo zaujímavé...:) a nechcela som, aby mi to v trúbe narástlo, ved je to kysnuté cesto...chcela som to spľasnuté-opečené..:)
mata3636
@eldina - jasné, nemyslela som to zle alebo ako vyrývanie :-) Ja len že ja radšej do trúby, vyprážané veľmi nemôžem, bolí ma potom žlčník :-((
eldina
@mata3636 zlatinko, mrzí ma, že môj tón bol nepochopený, vôbec som tvoje slová nepochopila ako vyrývanie, ja som len rada, ked sa diskutuje o nových nápadoch (musím si dávať pozor, ako píšem)..:)
alex37
pekný recept, či už v rúre alebo na panvici :-) /kvasnice asi 42g ? tá kocka/
mata3636
@eldina - to je nevýhoda internetu. Niečo napíšeme tak a druhá strana to pochopí onak :-). Ale nakoniec sa dohodneme, nie? :-)) A nech Ťa nič nemrzí. Všetko je oukej :-)))
maja27
super recept uz ci v rure,alebo osmazene .kazdy si urobi ako chce.urcite vyskusam.davam pat hviezdiciek.vdaka
klaudia968
Presne, super recept či už pečený, alebo opečený. Ďakujem za inšpiráciu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha