Foto: eldina
do hodiny lacný a zaujímavý obed-čo viac si priať?..:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
cca 600 g |
|
1 bal |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
300 ml |
|
50 ml |
|
Mäsová plnka: | |
500 g |
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: tento x som nefotila postup kysnutého cesta, kto chce, u mňa na stránkach je ho nespočetne x, do mletého mäsa si pridajte to, čo máte radi (preto som viac ingrediencií neuvádzala, to v recepte nie je dôležité), aj zeleninu, kto čo má doma..:)..mäso pred plnením tepelne upraviť
-
2
Cesto na pomúčnenej doske vyvaľkať do valca, nakrájať na niekoľko kúskov /mne vyšlo 9/, vytvoriť loptičky a tie vyvaľkať na veľkosť palacinky . na každú dať za 1 väčšiu PL mäsa.
-
3
Preložiť na polovicu a okraje prehnúť na okrajoch do vnútra-dobre postláčať (ako na obrázku)
-
4
za malý peniaz-veľa kúskov..:)
-
5
na troške oleja s maslom po 2 vysmážať (opekať), cca 5 minút,(ale ved uvidíte)....pozor-nie veľa oleja- ako ked sa robia lángoše
Diskusia k receptu