Tento recept som vyčítala z Veľkej farebnej kuchárky. Táto kniha je vynikajúca. Páči sa mi tu príprava plniek, ktoré sú tu robené nad Zobraziť celý popis Tento recept som vyčítala z Veľkej farebnej kuchárky. Táto kniha je vynikajúca. Páči sa mi tu príprava plniek, ktoré sú tu robené nad parou, ktoré ja osobne mám radšej ako tie múkové.
príprava
na 150 °C
Suroviny
8 ks |
|
8 pol.lyžíc |
|
4 pol.lyžice, vlažná |
|
8 pol.lyžíc |
|
1/2 balíčka |
|
5 ks |
|
0,25 l |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 ks |
|
250 g |
|
300 g |
|
2 pol.lyžice |
|
Poleva: | |
120 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, po lyžiciach pridáme vlažnú vodu a vypracujeme ľahkú hustú penu. Pridáme múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme osobitne dva pláty na plechoch vyložených vymasteným a hrubou múkou vysypaným papierom. Prvý upečený plát vyklopíme na vlhkú utierku, stiahneme papier a spolu s utierkou zvinieme. Tak isto vyklopíme i druhý upečený plát na vlhkú utierku, stiahneme papier, ale okraje prehneme oproti sebe.
- 2
Po vychladnutí plát vyrovnáme, natrieme ho svetlou plnkou, boky znova prehneme a do stredu plnky uložíme pokrájané kivi. Prvý piškótový plát rozvinieme, natrieme ho tmavou plnkou, stočíme a uložíme na druhý plát do stredu na svetlú plnku. Hotovú roládu polejeme čokol. polevou a ozdobíme šľahačkou so stužovačom.
- 3
Príprava plnky: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, kt. po vychladnutí postupne pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom. Plnku rozdelíme na dve časti jednu necháme svetlú a do druhej vmiešame kakao.
- 4
Príprava polevy: Maslo roztopíme nad parou pridáme polámanú čokoládu a vymiešame na hladko. Ovocie si môžete dať ľubovoľné a koľko chcete. Možno ho dať aj do vrchnej rolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu