Poschodová roláda

Autor receptu: fiby

Tento recept som vyčítala z Veľkej farebnej kuchárky. Táto kniha je vynikajúca. Páči sa mi tu príprava plniek, ktoré sú tu robené nad parou, ktoré ja osobne mám radšej ako tie múkové.

15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, po lyžiciach pridáme vlažnú vodu a vypracujeme ľahkú hustú penu. Pridáme múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme osobitne dva pláty na plechoch vyložených vymasteným a hrubou múkou vysypaným papierom. Prvý upečený plát vyklopíme na vlhkú utierku, stiahneme papier a spolu s utierkou zvinieme. Tak isto vyklopíme i druhý upečený plát na vlhkú utierku, stiahneme papier, ale okraje prehneme oproti sebe.
  2. Po vychladnutí plát vyrovnáme, natrieme ho svetlou plnkou, boky znova prehneme a do stredu plnky uložíme pokrájané kivi. Prvý piškótový plát rozvinieme, natrieme ho tmavou plnkou, stočíme a uložíme na druhý plát do stredu na svetlú plnku. Hotovú roládu polejeme čokol. polevou a ozdobíme šľahačkou so stužovačom.
  3. Príprava plnky: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, kt. po vychladnutí postupne pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom. Plnku rozdelíme na dve časti jednu necháme svetlú a do druhej vmiešame kakao.
  4. Príprava polevy: Maslo roztopíme nad parou pridáme polámanú čokoládu a vymiešame na hladko. Ovocie si môžete dať ľubovoľné a koľko chcete. Možno ho dať aj do vrchnej rolády.