Poschodová roláda
Autor receptu: fiby
Tento recept som vyčítala z Veľkej farebnej kuchárky. Táto kniha je vynikajúca. Páči sa mi tu príprava plniek, ktoré sú tu robené nad parou, ktoré ja osobne mám radšej ako tie múkové.
15 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, po lyžiciach pridáme vlažnú vodu a vypracujeme ľahkú hustú penu. Pridáme múku spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme osobitne dva pláty na plechoch vyložených vymasteným a hrubou múkou vysypaným papierom. Prvý upečený plát vyklopíme na vlhkú utierku, stiahneme papier a spolu s utierkou zvinieme. Tak isto vyklopíme i druhý upečený plát na vlhkú utierku, stiahneme papier, ale okraje prehneme oproti sebe.
- Po vychladnutí plát vyrovnáme, natrieme ho svetlou plnkou, boky znova prehneme a do stredu plnky uložíme pokrájané kivi. Prvý piškótový plát rozvinieme, natrieme ho tmavou plnkou, stočíme a uložíme na druhý plát do stredu na svetlú plnku. Hotovú roládu polejeme čokol. polevou a ozdobíme šľahačkou so stužovačom.
- Príprava plnky:
Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, kt. po vychladnutí postupne pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom. Plnku rozdelíme na dve časti jednu necháme svetlú a do druhej vmiešame kakao.
- Príprava polevy:
Maslo roztopíme nad parou pridáme polámanú čokoládu a vymiešame na hladko.
Ovocie si môžete dať ľubovoľné a koľko chcete. Možno ho dať aj do vrchnej rolády.