Portugalská polievka (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Neviem, či práve takúto polievku varia v Portugalsku, ale pod týmto názvom bola kedysi dávno uvedená v kalendári pre gazdinky a takto si ju identifikujem.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Namočíme si krúpky asi na 2 hodiny. Potom ich uvaríme vo vode do mäkka, precedíme a prepláchneme.
  2. Medzitým dáme variť do 1,5 litra vody kosti.
  3. Asi po 3/4 hod. varenia pridáme do vody soľ, korenie a zeleninu. Uvaríme do mäkka.
  4. Mäkkú zeleninu vyberieme, kosti odstránime a polievku precedíme.
  5. Urobíme si svetlú zápražku, ktorú zriedime trochou polievky a pridáme ju do polievky. Tiež pridáme paradajkový pretlak. Ak je polievka slabá, prichutíme kockou bujónu. Povaríme 20 minút, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu
  6. a smotanu.
  7. Do hotovej polievky vložíme krúpky
  8. a môžeme podávať.