Portugalská polievka (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Neviem, či práve takúto polievku varia v Portugalsku, ale pod týmto názvom bola kedysi dávno uvedená v kalendári pre gazdinky a takto si ju identifikujem.
6 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Namočíme si krúpky asi na 2 hodiny. Potom ich uvaríme vo vode do mäkka, precedíme a prepláchneme.
- Medzitým dáme variť do 1,5 litra vody kosti.
- Asi po 3/4 hod. varenia pridáme do vody soľ, korenie a zeleninu. Uvaríme do mäkka.
- Mäkkú zeleninu vyberieme, kosti odstránime a polievku precedíme.
- Urobíme si svetlú zápražku, ktorú zriedime trochou polievky a pridáme ju do polievky. Tiež pridáme paradajkový pretlak. Ak je polievka slabá, prichutíme kockou bujónu. Povaríme 20 minút, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu
- a smotanu.
- Do hotovej polievky vložíme krúpky
- a môžeme podávať.