Popichaný koláč

baboja - fotkababoja, 5. apríla 2011
Popichaný koláč
Foto: baboja

Rozhodla som sa aj ja prispieť oblúbeným koláčom mojho syna.Už si nepamätám,odkial ho mám,len viem,že ho robím často.Je to taká vďačná rýchlovka.

25
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
500 ml
270 g
1 ks
2 ks
14 PL
Poleva:
15 g
4 PL
2 PL
140 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu zmiešame,vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme.Upečený popicháme na husto opakom varešky.

    Popichaný koláč - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa cesto upečie,pripravíme si polevu.Rozpustíme si maslo,a nie celkom do horúceho primiešame ostatné suroviny.Ja si cukor,kakao a puding zmiešam spolu,aby sa mi neurobili hrudky.Dobre vymiešame.

    Popichaný koláč - obrázok 2
  3. 3

    Ešte teplý kolac polejeme polevou a necháme vychladnút.ˇ

    Popichaný koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

wevewe
v rozpise chyba puding - to sa pridava do polevy len prasok?
elekra
Aj mňa zaujal ten puding, predpokladám, že len prášok sa zamieša do toho rozpusteného masla. A aký puding? Vanilkový alebo kakaový?
ancicka
Prečo musí byť popichany.Na obrazku je cesto husté , ťažké a nekypré,ako keby bol zlé upečený.Malo by byť vlačné liaté cesto.Ked sa puding zamieša do masla a sa neuvarí ,nieje ho tam cítiť?
morenajea
poznám ho ako "dierkovaný" tiež ho moc rada robievam. čo sa týka cesta, musí byť trochu tuhšie. @baboja vyzerá to moc dobre, hneď by som si dala :)
baboja
Ospravedlnujem sa za ten chybajuci puding v rozpise.Dava sa len prasok do masla.Cokoladovy,alebo kakaovy.Cesto je trochu tuhsie,ale to tak ma byt.Je naozaj dobry.Ancicka poleva chuti cokoladovo a popichany musi byt preto,aby poleva vosla do tych dierok a to je to mnamkove.
lyali
Taký šup-šup koláčik - rýchla šup-šup príprava a rýchlo šup-šup do bruška :-) Vďaka za vysvetlenie ohľadom pudingu. Rozmýšľam, či by bolo vhodné použiť napr. puding bez varenia Creme Ole...
aja1616
poznám ho ako vareškový koláč, ale cesto nemám také zliate, mám ho mierne pórové, veď do cesta ide práš. do pečiva. Myslím, že na to množstvo múky máš veľmi veľa mlieka, ja mám 350g polohr. múky a 2,5 dcl mlieka a aj cukru len 12 dkg. Preto je Tvoje cesto po upečení také hutné. Do polevy nedávam puding, iba kakao 4PL a polevu povarím do zhustnutia, potom zamiešam 4PL rumu. Ako rýchlovka tento koláčik ujde. @baboja doplň do rozpisu ten puding - moje recepty, upraviť... No vyskúšam aj tento Tvoj koláčík, možno bude chutiť lepšie.:))
babidka
ja ho tiez pekavam a az na mnozstvo mlieka je ten recept velmi podobny .aj mne sa zda , ze je toho mlieka prilis vela - stacila by aj polovica / tak ho robievam ja / ale ked ho mas odskusany a si spokojna , tak to bude asi v poriadku :-)
baboja
Dakujem za komentare.Tiez ma to mnozstvo mlieka trochu prekvapilo,ale skusila som a sadol nam.Hlavne synovi.Ten zje aj 3/4 plechu.Ale skusim mlieka ubrat,co to povie a mozno bude este lepsi.
pipina222
mne sa take hutne, tazke cesto velmi lubi. vyskusam, napisem, ako to dopadlo :)
ligotka25
dievčence, nedal by sa ten pudingový prášok nahradiť čokoládou? ja puding moc neoblubujem
baboja
Ja myslim,ze dal.Vyskusaj,uvidis,a daj vediet,ako to dopadlo.
morenajea
@baboja tento koláčik som vždy mala veľmi nízky, tak som skúsila spraviť cesto podľa tvojho rozpisu a dopadlo to na jednotku :-) aj s hviezdičkou
pipina222
dopadol vyborne, nemozem ho prestat jest :D akurat mne sa ta poleva urobila nejaka hustejsia, takze az tak velmi sa toho "nenapil" ten kolac, a aj cesto je take spongiove, makucke. Proste vyzera to inak ako na Vasom obrazku :) ale je to ozaj dobre!
dorisa
Milý koláčik. Taký strakatý. Uložila som si recept, vyskúšam. Už teraz sa teším.
lkte
už som ho robila tri krát a mal úspech :)
lkte
už som ho robila tri krát a mal úspech :)
douglas
Niekedy som ho piekla dost casto, teraz peciem lahsie ovocno-orieskove kolaciky, ale vdaka za pripomenute tohoto dierovaneho kolaca :).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia