Pomarančové suflé (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Ľahký dezert nenáročný na suroviny.
Postup
- Suroviny na prípravu pomarančového suflé.
- Pomaranče poriadne umyjeme. Z každého zrežeme vrchnú časť a veľkou lyžicou vyberieme dužinu. Je lepšie radšej nechať trochu dužiny po obvode, aby sme nevybrali aj biele horké okraje. Vnútro pomarančov vysypeme 1PL cukru.
- Dužinu precedíme. 100 ml pomarančovej šťavy, solamyl, zvyšný cukor a vaječný žĺtok metličkou rozmiešame.
- Vlejeme do hrnca.
- A uvaríme hustú kašu. Pridáme brandy. Premiešame a necháme vychladnúť.
- Z bielka vyšľaháme sneh, odoberieme jednu lyžicu a pomaly ju zapracujeme do kaše.
- Pridáme zvyšný sneh, zľahka premiešame.
- Hmotou naplníme pomarančové mištičky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 25-30 minút.
- Dužinu rozmixujeme s práškovým cukrom na omáčku.
- Suflé môžeme posypať práškovým cukrom. Servírujeme spolu s omáčkou. Chuť výborne dopĺňa čokoládový topping.