Pomarančové suflé (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Ľahký dezert nenáročný na suroviny.

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu pomarančového suflé.
  2. Pomaranče poriadne umyjeme. Z každého zrežeme vrchnú časť a veľkou lyžicou vyberieme dužinu. Je lepšie radšej nechať trochu dužiny po obvode, aby sme nevybrali aj biele horké okraje. Vnútro pomarančov vysypeme 1PL cukru.
  3. Dužinu precedíme. 100 ml pomarančovej šťavy, solamyl, zvyšný cukor a vaječný žĺtok metličkou rozmiešame.
  4. Vlejeme do hrnca.
  5. A uvaríme hustú kašu. Pridáme brandy. Premiešame a necháme vychladnúť.
  6. Z bielka vyšľaháme sneh, odoberieme jednu lyžicu a pomaly ju zapracujeme do kaše.
  7. Pridáme zvyšný sneh, zľahka premiešame.
  8. Hmotou naplníme pomarančové mištičky. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 25-30 minút.
  9. Dužinu rozmixujeme s práškovým cukrom na omáčku.
  10. Suflé môžeme posypať práškovým cukrom. Servírujeme spolu s omáčkou. Chuť výborne dopĺňa čokoládový topping.