Pomarančové crème brulée
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 130 °C |
Postup- Na miernom plameni zohrievame smotanu s pomarančovou
kôrou a vanilkovým strukom, z ktorého sme
vytlačili semienka. Necháme macerovať, ale nevaríme.
Žĺtky vymiešame s cukrom do hustého svetložltého
krému. Keď teplota smotany klesne pod 80 °C, pomaly
ju lejeme cez sitko a zmiešame so žĺtkovým krémom,
pridáme cointreau a nad vodnou parou miešame do
zhustnutia. Potom nalejeme do zapekacích misiek.
- Misky poukladáme do pekáča naplneného vodou
tak, aby siahala do 1/3 výšky misky. Dáme piecť do rúry
predhriatej na 130 °C na 25 minút. Potom vyberieme
z horúceho kúpeľa a necháme vychladnúť. Vychladnutý
krém posypeme cukrom a flambovacou pištoľkou
vytvoríme karamelovú kôrku. Zdobíme
kandizovaným pomarančom.
|