Pomarančová bábovka

Autor receptu: gogogo

16
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s 100 g kryštálového cukru do zbelenia a potom pridávame po lyžičkách pomarančovú šťavu, trochu soli, rozpustené maslo a vymiešame. Bielka vyšľaháme s 100 g kryštálového cukru. Do žĺtkov pridáme postupne múku s práškom do pečiva a zmiešame s bielkovou penou. Pridáme umyté hrozienka. Pečieme vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme asi 45 minút. V polovici pečenia prikryjeme papierom na pečenie, aby neohorel povrch bábovky. Po upečení necháme trochu vychladnúť, vyklopíme a polejeme polevou.
  2. Poleva: Marhuľový džem zmiešame s pomarančovou šťavou a rumom.