Polovina s údeným rebierkom a slaninou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. januára 2013

Babičkin recept. Toto jedlo bolo v čase prác na poli vhodné, preto, že bolo sýte . Sýtosť mu dodávala opečená údená slaninka a údené Zobraziť celý popisBabičkin recept. Toto jedlo bolo v čase prác na poli vhodné, preto, že bolo sýte . Sýtosť mu dodávala opečená údená slaninka a údené mäso v spojení s opečenou cibuľkou a cenakom.Zapíjalo sa buď sadnutým mliekom, alebo surovou sudovou kapustou.Pomenovanie ,,Polovina,, vzniklo z toho, že polovica zemiakov sa strúha a polovica sa varí, napokon sa to všetko zmieša...chutné jedlo...

30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
podľa potreby
podľa chuti
štipka
štilka
20 g
1
1 strúčik
150 g
hrsť




Postup

  1. 1

    Zemiaky som očistila 8 kusov..polovicu som nechala na strúhanie a polovicu pokrájala na kocky a dala variť v osolenej vode..

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    druhé som nastrúhala na hrubšík očkách..a pokrájala som si aj uvarené rebierko, ktoré sa varilo v šošovicovej polievke.

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K nastrúhaným zemiakom som pridala štipku soli a hladkú múku a vymiešala som hustejšie cesto, ktoré sa dá ľahko hádzať do vriacej vody z lopárika../keďže mám poranený prst a nevedela som udržať lopárik v ruke, robila som halušky ručne...vyvarila vo vriacej vode a keď vyplávali na vrch, vybrala som ich...

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dala som ich k uvareným scedeným zemiakom..

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do rajničky som dala pokrájanú slaninu na kocky...keď sa upražila,, pridala som k nej pokrájanú cibuľu, cesnak a pridala som aj pokrájané rebierko...keď sa spolu všetko prepieklo, posypala som štipkou červenej papriky..

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko som vyliala na zemiaky s haluškami..posypala mletým čiernym korením..

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    spolu zmiešala a jedlo je hotové...

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na plytký tanier som to uložila tak, ako to robila babička...najprv som rozložila sudovú kapustu...na to som uložila halušky a poprekladala zemiakmi, slaninkou a údeným mäsom...na vrch som upiekla slaninový vejárik a omočila som mu konce do skladkej papriky...toto jedlo dobre ladí so sudovou kapustou...mohla by sa aj opiecť na cibuľke, ale ja to mám najradšej so surovou..je ešte parádne studená, keď ju zo súdka vyberám...

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    prejem dobrú chuť...

    Polovina s údeným rebierkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

marijanka712
To tiež vypadá na super lahké, stravitelné jedlo Izka tebe nepostačí ani 9 hladných krkov toto všetko konzumovať čo nám tu každý den predkladáš ja to len odkladám a dúfam, že bude času na ich odskúšanie a konzumáciu...
izabella929
@marijanka712 , nuž musím variť každý deň niečo,,,neboj ,príde čas aj na to, že to vyskúšaš všetko.-))Ďakujem pekne za komentár.-))
margaretka28
Niečo podobné som jedla u tety v Južných čechách, veľmi nám to chutilo, myslím, že toto bude ono, budem musieť vyskúšať:-)
medulienka122
Izka, obdivujem ťa, že máš náladu každý deň vymýšľať takéto, pre mňa aj neznáme, recepty. Tiež ma napadlo, koľko stravníkov máš doma, keď to u vás ide takto vo veľkom, a samé super veci. Aj tento ide do kuchárskej knihy, len neviem sľúbiť, kedy urobím:-))
frezia68
Vážim si a mám rada staré recepty.Krásne si naservírovala :-) .Výdatné jedlo,ale kto pracoval v pote tvári na poli,také potreboval.
radost
@izabella929 dalšie jedlo z jednoduchých-babkovských...takým dávam prednosť pred zložitými,náročnými na čas-postup-aj financie..
čo ty-dievča- denne pečieš..varíš..kedy si pre seba voľný čas spravíš????
máš u mňa medailu za statočnosť-ale-nájdi si čas pre seba...pokoj..pre radosť..
ale
na druhej strane-ak máš takéto recepty ešte nachystané-tak sa teším na ne..:-)))
pokojný večer
zabudla som:tie zemiaky so zemiakmi určite urobím..plus vysmaženú slaninku na to-tú miluje manžel-moje "spolutrpiace zlato"...
mesiar50
Skvelé jedlo.Recept nepoznám takže uložím.
Dnes som mal slabšiu večeru, spravila si mi chute.
pozdravujem ťa z nizozemia
Pa
izabella929
@medulienka122 , sú to samé jednoduché veci, ktorá vám z lásky k vám ponúkam, aby ste pri sporákoch nemuseli dlho stáť.-)))@frezia68 ,máš pravdu, tí čo na poli ťažko pracovali, museli sa poriadne aj napapkať...Ďakujem vám veľmi pekne za vaše milé komentáre.-)
izabella929
@radost...rada čítam tvoje rímovačky.-) sú milé... zajtra bude super nový recept.-) nie všetky sú také sýte...takže aj manželovi odľahčím slaninkovanie.-)budem oddychovať od Varechy počas leta, treba sadiť, kopať ,plieť a na nič iné nemyslieť.-)Ďakujem pekne za úprimné slová a výzvu na oddych...potešila.-)
izabella929
@mesiar50 ,,hm.som smutná, že máš slabú večeru...)urob si tento recept a budeš určite spokojne spať.-)Ďakujem za pozdrav , opätujem.-)
fialka49
izka, ach, ako dávno som nepočula pomenovanie skysnutého mlieka: "zapíjalo sa buď sadnutým mliekom, alebo..... " To moja mama nechávala mlieko sadnúť, vtedy ešte domáce, kravské.
Recept podľa teba určite u nás nezapadne prachom. Bude v sobotu. Sľubujem a ďakujem zaň. Zároveň som vďačná aj za staré výrazy - pomenovania.
helca103
Jeden lepší ako druhý, tvoje recepty sú už aj na kuchársku knihu ako to sledujem. Táto kombinácia je vynikajúca, hlavne keď si tam pridala aj kyslú kapustu.
Ja som dnes varila kapustnicu kde som použila kuracinku takže mám na 2 dni čo konzumovať :-)
marianne
Aj u nasej starkej sa toto jedlo varievalo a hovorili sme mu ligne.Neviem preco,ale tak to volali.... alebo pol na pol...jedli sme ich skromnejsie bez kapusty,slaniny,len s kyslim mliekom.Je to vyborne @izka ,vdaka za pripomienku,som ich nejedla ani nepamatam...
tatranka
Pekne naservírované,chutné a zo zabudnutia vytiahnutý recept.Nepoznám.Tá slaninka je tam lákavá.
sovka62
Veď ja toto ani nebudem stíhať, jeden recept lepší ako druhý, lenže trošku časovo náročné, na také mi ostávajú len víkendy. Ale budem sa usilovať, pre mňa čím jednoduchšie jedlo, tým chutnejšie a tie tvoje vyzerajú chutne až-až.
jokin
hneď by som si prisadol, takéto jedlá milujem. Staré tradičné jedlo. Ja to stále hovorím že naše babky vedeli znamenito navariť a nepotrebovali k tomu lososa ani iné drahé suroviny. Nádhera:-)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre.-))))nemohla som skôr odpovedať, dodávateľ internetu mal poruchu...ale veľmi sa teším, že vás recept z babičkinej kuchyne zaujal.-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia