Polievka z cukety (aj pre najmenších)

alexdidi - fotkaalexdidi, 18. augusta 2010
Polievka z cukety (aj pre najmenších)
Foto: alexdidi

Výborná rýchla, zdravá, ľahká, diétna a hlavne chutná polievka pre veľkých i malých. Mamičkám na materskej "dovolenke", uvariť v jednom hrnci, drobcovi rozmixovať, ostatným Zobraziť celý popisVýborná rýchla, zdravá, ľahká, diétna a hlavne chutná polievka pre veľkých i malých. Mamičkám na materskej "dovolenke", uvariť v jednom hrnci, drobcovi rozmixovať, ostatným okoreniť, ovegetovať a môžeme servírovať.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
2 PL
3-4 PL
Dospelým:




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme cibuľu porezanú na drobno, mrkvu na šikmé kolieska a ovsené vločky. Pridáme cukety porezané na kocočky a ešte chvíľu restujeme. Podľa potreby podlievame prípadne málo osolíme(väčším deťom). Zalejeme vodou a povaríme. Zeleninka má zostať trochu chrumkavá, nerozvariť.

  2. 2

    Pre najmenších: pridať petržlenvú vňať porezanú a rozmixovať.

  3. 3

    Pre dospelých: osoliť, okoreniť, pridať vegetu a petržlenovú vňať. Aj mnohým dospelým však chutí mixovaná, tak treba vyskúšať, ako to bude u vás. (mne práve došla petržlen. vňaťka čerstvá, tak som povarila zväzok mrazenej)

Diskusia k receptu

garanco
Takúto polievku som varila včera, aj pre dospelých bola mixovaná, so zeleným petržlenom a sterilizovanou kukuricou. Deti aspoň nevedia, čo všetko dokážu zjesť.
zvoncek
Ďakujem za veľmi vhodný recept pre mojho manžela., robila som ju už dva krát, druhý krát som pridala aj zeler i paštrnák a namiesto ovsených som použila pohánkové vločky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia