Polentová kaša so zeleninou na jablkách
Autor receptu: danavelkna
Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri
deťoch je potrebná fantázia a jednoduchosť prípravy chutného zdravého jedla. A považujem
túto
kašu za dobrý trik ako zaradiť deťom do jedálnička aj menej obľúbenú zeleninu - napr. špenát.
Je
na vašej fantázii, akú zeleninu pridáte. Môže sa použiť dobre ako hlavné jedlo, ako príloha k
mäsu alebo plnka do placiek. Dobrú chuť!
2 porcie |
5-6 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu, špenátové listy, jablko umyjeme a nakrájame. Párok (alfabio) očistíme a nakrájame. Všetko krájať na malé kúsky. Kukuricu dobre premyjeme v sitku.
- V panvici na sucho na miernom ohni opekáme zeleninu, jablko a párok asi 3 min. Pridáme vodu a za stáleho miešania polentu. Varíme 2-3 min za stáleho miešania. Odstavíme naservírujeme na taniere a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, jemne prisolíme morskou nerafinovanou soľou.