Polárna zmrzlinová roláda fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 4. júla 2011

Pre všetkých maškrtníkov a milovníkov sladkého počas horúcich letných dní :-) A návšteva neodolá :-))) Jednoducho mňam...

12 minút
na 170 °C

Suroviny

cesto :
5 PL
4 PL
1 ks
5 ks
2 PL
1/2 ks
Ďalšie suroviny :
 na potretie
615 ml podľa vlastého výberu
1 ks na zdobenie
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielka, postupne pridávame cukor, vanilkový cukor, žĺtky

    Polárna zmrzlinová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Do jednej zamiešame kakaový prášok. Cesto striekame na plech vystlaný papierom na pečenie. Najskôr nastriekame svetlé cesto a potom tmavé cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 12 minút.

    Polárna zmrzlinová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme vychladnúť. Kým nám roláda chladne, vytiahneme si zmrzlinu a necháme troška zmäknúť ( aby sa nám dobre natierala ). Po vychladnutí stiahneme papier a natrieme džemom a zmäknutou zmrzlinou podľa vlastného výberu ( môžeme tam nakrájať aj kúsky nanukov aby sme to mali farebnejšie a čokoláda, alebo nanukopvá polleva chuť len vylepšia )...

    Polárna zmrzlinová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zrolujeme a zabalíme do celofánu. Každú stranu dobre uzavrieme ( zatočíme ) a vložíme do mrazničky. Päť minút pred podávaním vytiahneme z mrazáka, aby nám troška zmäkla a dobre sa krájala, môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím :-))) Dobrú chuť :-)))

    Polárna zmrzlinová roláda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Diabamuľka, no toto je niečo super, niečo, čo tu asi ešte nebolo, myslím si. Neviem, či by som mala možnosť to robiť, lebo jediná zmrzlina pre diabetikov je nanuková jahodovovanilková torta, ale dalo by sa vyskúšať.
dorisa
Krasa, len,keby už konečne chcelo byť pekne, aby sme si mohli túto tvoju dobrotu pripraviť.
maartina
vydarila sa Ti perfektne ! ...tiež mám takýto recept, len s inou plnkou, no ešte som sa k tomu neodhodlala
valeri
výborný recept, a to pásikové cesto..... .-)), nemá chybu :-))
diabambulka
no vidíš evanaaa, super že je aj zmrzlina pre diabetikov :-)
obyčajne to robievam z jednofarebnej rolády, ale mala mi prísť návšteva, tak som sa s tým troška pohrala :-)))
ďakujem všetkým , už len nech to slniečko začne rýchlo svietiť a hriať :-)))
marienka44
@Diabambulka ,odkial mas taky spric na cesto a ci ma aj ine vyuzitie v domacnosti? Ak by som si ho obstarala, aby netrcal nepovsimnuty niekde v komore.:-) Kto ho nema , nemoze stvorit takyto uzasny efektny dezert.
diabambulka
ahoj marienka44, neuveríš , ale ten špic má asi 20 rokov, kúpila si ho moja mama voľakedy, pretože veľa vypekala a teraz ju to už nebaví a tak ho s radosťou darovala mne, pretože som si ho vždy požičiavala, keď som robila torty. Je to klasická zdobička na torty s vymeniteľnými nastavcami, sú tam rôzne koncovky a hrúbky. takže okrem tohto, zdobím s ním veselo torty napr.:Tvarohovo-jahodová tortička, alebo sa výborne hodí na ozdobu studených dezertov, alebo na pretlačenie cesta na veterníky, alebo na princeskove zemiaky ( zemiaková kaša, ktorá sa ozdobne nastrieka na papier na pečenie a zapečie sa v rúre ). Tak treba sa spýtať v klasickej kuchynke na väčšie kovové zdobítko (injekciu) :-))) toto je značka Universal, ale to už sa asi nevyrába... dúfam , že som ti troška pomohla. Ozaj a zdobenie je s tým tak ľahké, že to zvláda aj môj manžel :-)))
ancicka
Paráááda!
Presne takýto" špric" mám aj ja.Ja som si ho objednala ešte pred 30 rokmi zo zásielkového obchodu z Magnetu.Výborne mi slúži,a veľmi často ho využívam,tak ako @diabambulka.Je prakticky a da sa ľahko umyť a použiť hned na iné.
tatranka
Nápaditý recept a veľmi pekný.Je to niečo nové a preto si ho rada uložím do KK.Určite ním prekvapím svojich blízkych.
evanaaa
Ak je ten špic - tvorítko z Magnetu, možno ho ešte majú. Mne chodí katalóg a je tam toho veľa do domácnosti, musím si všimnúť, no možno ho aj ja mám. Mám to látkové vrecúško a ešte asi dve na plnenie s tvorítkami.
matased
tiež sa mi páči nápad roláda a zmrzlina dokopy, vyzerá veľmi pekne, farebne a sviežo!
angelheart
Tak toto by sa mne nikdy nepodarilo :( ale ukladám...pre istotu :) Vyzerá nádherne
diabambulka
angelheart, určite sa ti to podarí, naplniť roládu zmrzlinkou je hračka :-))) a vynikajúci krém je na svete, potom sa ozvi, že si to zvládla :-))) držím palčeky...
ludka10
...diabambulka, tak tie tvoje palceky budem potrebovat aj ja,
rozhodla som sa, ze idem tiez do toho, velmi sa mi to paci...
diabambulka
super :-))) držím palčeky už aj na nohách potom odpíšte ako sa vydarila, verím že budú aj ostatní čelenovia domácnosti radi :-)))
lucincek
jeje, to je peknunké, určite to vyskúšam :DD už sa teším na to :))
ludka10
Diabambulka, vdaka..:)))))
Roladka nebola sice taka vydarena ako tvoja, ale urobila radost nielen detom, ale aj nam dospelakom.
diabambulka
ahoj ludka10, to som rada :-))) dúfam, že to bola malá príjemná zmena, taká studená roládka :-))) pekný deň
vavan
nááááááááááááádhera perfektne si to vymyslela klobúk dolu
diabambulka
ďakujem aj ja ti blahoželám k výhre, máš tak krásne fotky že asi pôjdem k tebe na kurz fotenia:-)))
cica2
@diabambulka , ďakujem:)) ale ty žiadny kurz predsa nepotrebuješ, rovnako aj tvoje recepty sú krásne spracované, nafotené a výsledok hotového jedla je vždy lákavý a nádherný! ;-)
dorisa
Recept bol tiež mojim favoritom na vyhru, tak si ju uži a blahoželám.
diabambulka
ďakujem dorisa :-))) veľmi skvelá cena a veľmi sa z nej teším, ktorá gazdinka by sa nepotešila takému mikulášovi v podobe výrobkov dr. Oetker...pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia