Tvarohový dezert
Tvarohový dezert

Pohárový tvarohovo-ovocný dezert

jaja13 - fotkajaja13, 27. júna 2020
Pohárový tvarohovo-ovocný dezert
Foto: jaja13

Suroviny

250 g
1 bal.
250 ml
1  bal.
podľa potreby
5 g
400 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme želé: Do hrnca vlejeme šťavu z ovocia (ak chcete na dezert použiť čerstvé ovocie, tak namiesto šťavy môžete použiť džús). K šťave pridáme želatínový prášok, zamiešame a necháme 10 minút postáť. Potom na najmenšom ohni prihrejeme (na cca 50-60 °C ), nevaríme!! Miešame, dokým sa želatína nerozpustí. Hotové želé nalejeme do misky alebo pohára, dáme do chladničky na cca 35-45 minút. Ak chceme, aby vrstva želé stuhla našikmo ako je na fotografii, misku nakloníme a podložíme.

  2. 2

    Príprava krému: Smotanu vyšľaháme dotuha, ja som to nikdy nevedela dobre spraviť, tak používam aj stužovač. (Dobrá rada od babičky - ak nemáte smotanu je aj výborná náhrada: 2 dcl mlieka a 1 dcl oleja vyšľaháme ponorným mixérom a pridáme stužovač.) Tvaroh či už jemný alebo hrudkový (ja používam hrudkový) a vanilkový cukor vyšľaháme ponorným mixérom do hladka. Pridáme šľahačku a ručne premiešame. Tvarohovú zmes dáme do hrnca, pridáme Zlatý klas a za stáleho miešania varíme až dokým nezačne bublať. Necháme trochu vychladnúť.

  3. 3

    Keď je želé stuhnuté, do misky vrstvíme krém, piškóty a ovocie . Dáme do chladničky na cca 45 minút až hodinu. Dezert je hotový Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
rtd
rtd
Odtucneny tvaroh pre biodeti!
jaja13
Ja používam iba taký , konkrétny dôvod to nemá alebo význam do receptu som to dala tak lebo iné som neskúšala iba odtucneny a neviem či to správy nejaký rozdiel v recepte.
jaja13
@rtd (28.6.2020 20:07)

Deti nemám aby to bol dôvod a ani nie som nejaký veľký fanatik do bio stravi alebo zdravej výživy.