Pohárový tvarohovo-ovocný dezert

Foto: jaja13
Suroviny
250 g |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
5 g |
|
400 g |
|
200 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme želé: Do hrnca vlejeme šťavu z ovocia (ak chcete na dezert použiť čerstvé ovocie, tak namiesto šťavy môžete použiť džús). K šťave pridáme želatínový prášok, zamiešame a necháme 10 minút postáť. Potom na najmenšom ohni prihrejeme (na cca 50-60 °C ), nevaríme!! Miešame, dokým sa želatína nerozpustí. Hotové želé nalejeme do misky alebo pohára, dáme do chladničky na cca 35-45 minút. Ak chceme, aby vrstva želé stuhla našikmo ako je na fotografii, misku nakloníme a podložíme.
- 2
Príprava krému: Smotanu vyšľaháme dotuha, ja som to nikdy nevedela dobre spraviť, tak používam aj stužovač. (Dobrá rada od babičky - ak nemáte smotanu je aj výborná náhrada: 2 dcl mlieka a 1 dcl oleja vyšľaháme ponorným mixérom a pridáme stužovač.) Tvaroh či už jemný alebo hrudkový (ja používam hrudkový) a vanilkový cukor vyšľaháme ponorným mixérom do hladka. Pridáme šľahačku a ručne premiešame. Tvarohovú zmes dáme do hrnca, pridáme Zlatý klas a za stáleho miešania varíme až dokým nezačne bublať. Necháme trochu vychladnúť.
- 3
Keď je želé stuhnuté, do misky vrstvíme krém, piškóty a ovocie . Dáme do chladničky na cca 45 minút až hodinu. Dezert je hotový Dobrú chuť.
Tiež tvarohový dezert:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Deti nemám aby to bol dôvod a ani nie som nejaký veľký fanatik do bio stravi alebo zdravej výživy.