Foto: dzejsik
Keď treba akútne minúť mascarpone a zásoby surovín sú chabé, nastupuje improvizácia a svetlo sveta uzrie (kým sa nezje) výborný dezert zo vzdialeného rodu Zobraziť celý popisKeď treba akútne minúť mascarpone a zásoby surovín sú chabé, nastupuje improvizácia a svetlo sveta uzrie (kým sa nezje) výborný dezert zo vzdialeného rodu Tiramisových. Tak teda pre inšpiráciu :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Z mlieka, rumu, zlatého klasu, cukru a krupice uvaríme hustú kašu. Necháme vychladiť a následne zašľaháme mascarpone. Krupicu si kľudne odmyslite, mne sa len páči jej jemný hrudkovitý efekt v takýchto pudingových pohároch :)
- 2
Do pohára vrstvíme piškóty namáčané v káve, krém, višne, krém a tak dokola až po vrch. Nakoniec ešte polejeme čokoládovou polevou.
- 3
Po aspoň polhodinovom pobyte v chladničke už len: "Bon appétit!"
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu