Foto: lmirka
alebo Coppa Di Crema Al Mascarpone podľa Emanuela Ridiho :) Vyskúšajte, neoľutujete.
porcií
Postup
-
1
Najprv som si na panvici opražila na väčšie kusy posekané mandle (lieskovce som vynechala). Krásne to rozvoňalo kuchyňu. :) Potom som si na miernom plameni zohriala mlieko (aby nevrelo). Ako sa mi ohrievalo mlieko som si v mise metličkou vymiešala celé vajíčka s cukrom. Do tejto zmesy som to teplé mlieko potom primiešala. Pridala som zemiakový škrob, oriešky a na hobliny nastrúhanú čokoládu. Všetko treba poriadne premiešať, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom pomaly primiešavam mascarpone. Ked je krém pekne hladký a vymiešaný, nalievam do pohárov alebo dezertných misiek a dám zachladiť na 2 hodiny do chladničky. Vychladené ozdobím šlahačkou, nasekanými orieškami a čokoládovými hoblinami. Dobru chuť.
Diskusia k receptu