Foto: marteenka
pre dobrý začiatok dňa :-)
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 - 1,5 dl |
|
štipka |
|
2 PL |
|
podľa chuti alebo med |
|
podľa chuti podľa chuti alebo iná pochutina |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pohánku nasypeme do hrnca, zalejeme vodou. Nie veľa, iba tak, aby sa nám mohla pohánka na kašu rozvariť. Tak cca 1 - 1,5dcl. Vodu osolíme. Privedieme k varu, a miešame, kým nám nevznikne kašovitá hmota. Necháme vychladnúť.
-
2
Po vychladnutí pridáme biely (alebo ovocný) jogurt, javorový sirup a premiešame. Ja pridávam aj hrozienka a pomleté semiačka (ľanové, slnečnicové,sézamové...)
Ale mlieko do nej nie... :-(