Pohánková kaša RAW

jenni - fotkajenni, 20. augusta 2014
Pohánková kaša RAW
Foto: jenni

Kto nemá rád pohánku na slano, či na sladko, verím, že vďaka tomuto receptu si ju obľúbi (aspoň u mňa sa tak stalo). Kaša je skvelá na ráno, pretože vám ušetrí kopu času. Pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce alebo do školy a máte postarané o chutné raňajky a pohodovejšie ráno. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
3/4 hrnčeka
100 - 115 ml
2 ks
1 ČL
2 - 3 PL
2 - 3 PL (alebo javorový sirup)
Okrem toho:
1 ks
1 ks
podľa potreby
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer pohánku prepláchneme v sitku, dáme do misky a zalejeme vodou. Mandle taktiež zalejeme vodou a namáčame do rána ďalšieho dňa. Na druhý deň ráno mandle a pohánku zlejeme a dáme do mixéra. Prilejeme rastlinné mlieko (najlepšie domáce mandľové). Ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra a všetko spolu zmixujeme do hladka.

  2. 2

    Kašu rozdelíme na dve časti, do jednej časti dáme 2-3 PL kakaa a osladíme sladidlom a vymixujeme. Druhú časť kaše ochutíme škoricou a sladidlom podľa chuti a zmiešame alebo tiež premixujeme.

  3. 3

    Kašu plníme do uzatváracích pohárov na striedačku, a to tak, že plníme kašou, na ňu dáme ovocie alebo semienka, zas naplníme pohár vrstvou kaše a zas ovocie alebo semienka. Poháre zatvoríme, odložíme do chladničky, kde vydržia pár dní. Pokiaľ použijete namiesto čerstvého ovocia napríklad sušené alebo orechy a semená, vydržia v chladničke dlhšie (cca 5 dní).

    Pohánková kaša RAW - obrázok 3
  4. 4

    Samozrejme môžete do kaše dať čokoľvek, napríklad namiesto kakaa použite karob, namiesto škorice zas vanilku, použite rôzne druhy orechov alebo semien, kokos, mandľové alebo arašidové maslo, sušené ovocie podľa chuti a každé ráno budete mať iné, pestré raňajky.

    Pohánková kaša RAW - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
micanela,pohanka strati svoju vonu ak ju na sucho oprazis,POZOR! nepripalit preto ju oprazit pomalsie ked je dostatocne oprazena dat do nej bieok z vajicka a hned rychlo miesat az kym sa bielok uplne nestravi a hotovo,pohanka strati na svojej vyraznej chuti.
Recept vyskúšaný. Super raňajky alebo olovrant. Už pri príprave som cca. tretinu kaše zjedla. :-) :-)
Sladila som medom a miesto mandľového mlieka som použila vodu. Len som jej dala troška viac cca. 150 ml.
Ďakujem za ďalší skvelý recept. Som zvedavá či niekoho doma nalákam.
@ywett ďakujem ti pekne :) veľmi si vážim takúto pochvalu ;)
@timeforcake všimla som si tú kašu, aj iné recepty od teba som si pozerala, krásne ich máš, určite nejeden z tvojich skúsim páčia sa mi veľmi :)
@tekulka ja ďakujem, že tieto moje recepty aj niekto skúsi a ešte radšej som keď chutia, inak ja som tú kašu tiež vyjedala počas výroby :D :)

Pridaj komentár k receptu: