Pohánková kaša RAW
Autor receptu: jenni
Kto nemá rád pohánku na slano, či na sladko, verím, že vďaka tomuto receptu si ju
obľúbi (aspoň u mňa sa tak stalo). Kaša je skvelá na ráno, pretože vám ušetrí kopu času.
Pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce alebo do školy a máte postarané o chutné
raňajky a pohodovejšie ráno. :)
www.dontbefakebakesomecake.sk
3-4 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Večer pohánku prepláchneme v sitku, dáme do misky a zalejeme vodou. Mandle taktiež zalejeme vodou a namáčame do rána ďalšieho dňa.
Na druhý deň ráno mandle a pohánku zlejeme a dáme do mixéra. Prilejeme rastlinné mlieko (najlepšie domáce mandľové). Ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra a všetko spolu zmixujeme do hladka.
- Kašu rozdelíme na dve časti, do jednej časti dáme 2-3 PL kakaa a osladíme sladidlom a vymixujeme. Druhú časť kaše ochutíme škoricou a sladidlom podľa chuti a zmiešame alebo tiež premixujeme.
- Kašu plníme do uzatváracích pohárov na striedačku, a to tak, že plníme kašou, na ňu dáme ovocie alebo semienka, zas naplníme pohár vrstvou kaše a zas ovocie alebo semienka. Poháre zatvoríme, odložíme do chladničky, kde vydržia pár dní. Pokiaľ použijete namiesto čerstvého ovocia napríklad sušené alebo orechy a semená, vydržia v chladničke dlhšie (cca 5 dní).
- Samozrejme môžete do kaše dať čokoľvek, napríklad namiesto kakaa použite karob, namiesto škorice zas vanilku, použite rôzne druhy orechov alebo semien, kokos, mandľové alebo arašidové maslo, sušené ovocie podľa chuti a každé ráno budete mať iné, pestré raňajky.