Pohánková kaša RAW

Autor receptu: jenni

Kto nemá rád pohánku na slano, či na sladko, verím, že vďaka tomuto receptu si ju obľúbi (aspoň u mňa sa tak stalo). Kaša je skvelá na ráno, pretože vám ušetrí kopu času. Pokojne si ju môžete vziať so sebou do práce alebo do školy a máte postarané o chutné raňajky a pohodovejšie ráno. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Večer pohánku prepláchneme v sitku, dáme do misky a zalejeme vodou. Mandle taktiež zalejeme vodou a namáčame do rána ďalšieho dňa. Na druhý deň ráno mandle a pohánku zlejeme a dáme do mixéra. Prilejeme rastlinné mlieko (najlepšie domáce mandľové). Ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníka, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra a všetko spolu zmixujeme do hladka.
  2. Kašu rozdelíme na dve časti, do jednej časti dáme 2-3 PL kakaa a osladíme sladidlom a vymixujeme. Druhú časť kaše ochutíme škoricou a sladidlom podľa chuti a zmiešame alebo tiež premixujeme.
  3. Kašu plníme do uzatváracích pohárov na striedačku, a to tak, že plníme kašou, na ňu dáme ovocie alebo semienka, zas naplníme pohár vrstvou kaše a zas ovocie alebo semienka. Poháre zatvoríme, odložíme do chladničky, kde vydržia pár dní. Pokiaľ použijete namiesto čerstvého ovocia napríklad sušené alebo orechy a semená, vydržia v chladničke dlhšie (cca 5 dní).
  4. Samozrejme môžete do kaše dať čokoľvek, napríklad namiesto kakaa použite karob, namiesto škorice zas vanilku, použite rôzne druhy orechov alebo semien, kokos, mandľové alebo arašidové maslo, sušené ovocie podľa chuti a každé ráno budete mať iné, pestré raňajky.