Foto: ancicka
Piekla som tortu,kedže mi do jedného receptu nevojde celý fotopostu,tak plnku uložím ako samostatný recept.Plnka je jednoduchá a veľmi dobrá.Vhodna jak na torty,tak aj Zobraziť celý popisPiekla som tortu,kedže mi do jedného receptu nevojde celý fotopostu,tak plnku uložím ako samostatný recept.Plnka je jednoduchá a veľmi dobrá.Vhodna jak na torty,tak aj na rezy.Vyskušajte, je nenáročná na prípravu a taktiež nemusíte sa báť,že sa plnka zrazí,ako sa to občas stáva pri varenej a taktiež pri plnke šľahanej nad parou.
príprava
Postup
-
1
Do misky vhodnej na paru,si vylejem 1 salko,pridám 2 žltky a za 1/2 štamprlíka vody.Rozšľahám a
-
2
nad parou šľahám kým nezhustne,t.j asi 10-12 min,podobne ako ked sa vajcia šľahajú.ked sa metlička zdvihne,tak hmota musí na povrchu písať.Odstavím a za občasného premiešania nechám vychladnuť.
-
3
Maslo s vanilkovým cukrom vyšľahám ,
-
4
a pridám vyšľahané salko a dobré do peny vyšľahám.
-
5
Môže sa použiť ako svetlá plnka,
-
6
ale s pridaním kakaa ,orechov,kávy a podľa ľubovôle akú plnku potrebujem.Môžme ochutiť aj rumom.
@ stanci11,to salko sa uvarí nad parou.
5*, KK.
@jerica ,ja mám v mojích receptoch viac plniek,ja nemám problém urobiť hociakú,ale je viac kucháročiek,ktoré majú problém s plnkou na pare,lebo sa im zráža. No táto určite sa nezrazí.
@babav ,to karamelové vyskúšam,ešte som s takým nerobila.
varecha.pravda.sk/recepty/torta-praha-fotorecept/46789-re...