Plnený patizón

Autor receptu: jokin

Už som nevedel čo s patizónmi, aby to nebola stále klasika, tak som ich naplnil. Takto som ich robil prvý krát nám chutili. Ponúkam inšpiráciu.

4
porcie

Postup

  1. Rozkrojil som patizóny a pekne som ich vydlabal.
  2. Dužinu som nákrájal na menšie kúsky, ktoré som nasolil aby pustili vodu.
  3. Túto som potom vyžmýkal . Vyžmýkané kúsky som ochutil zázvorom a sójovou omáčkou a necal dobre odstáť aby nasáli do seba chuť.
  4. Sójový granulát som si dal uvariť s bujónom podľa návodu. Keď bol uvarený tak som ho nechal na site dobre odtiecť.
  5. Do panvice som si vysypal na rozohriaty olej najskôr semienka a opekal som ich kým nezačali pukať.
  6. Keď už boli semienka opražené tak som k nim pridal vydlabané ochutené kúsky z patizónu a na miernom ohni som ich udusil do mäka. Keď už bol patizón udusený, pridal som k nemu postupne všetky ostatné suroviny okrem syra.
  7. Vznikla mi z toho hustá zmes. touto zmesou som potom naplnil patizóny.
  8. Naplnené patizóny som posypal syrom, ozdobil koliečkom rajčiny na ktorú som dal trochu čili omáčky a už len upiecť. Piekol som vo vyhriatej trúbe 15 minút na 170 stupňoch.
  9. Keď boli patizóny upečené tak som si urobil miesto na kukuričku, veľmi príjemne obohatila chuť a už sa mohlo jesť. Ja som si ešte dal trochu feferonkovej horčice.