Plnený Camembert (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Raz som videla v tv ako plnia syr s plesňou navrchu. Skúšobne takýto jeden syr naplnila, či nám to bude chutiť. Išli sme na chatu, tak tam som ho naservírovala, a veĺmi chutilo, musím pochváliť. Z dovodu fotenia som si bola aj ozdobné šparadla kúpiť:)))))))
1-2 porcia |
10(odpočívať 24 h.) minút príprava |
Postup
- Suroviny na prípravu, orechy som nepoužila.
- Syr rozkrojíme na polovicu.
- Vnútro syru opatrne vydlabeme malou lyžičkou, aby sme neporušili steny syru a dáme do mištičky, kde pridáme pretlačený cesnak...
- ... ramu , tavený syr a sušenú petržlenovú vňať. Plnku vymiešame.(možeme dochutiť soľou a korením)
- Potom naplníme jednu(spodnú)časť syru plnkou, ja som dala všetku, a to tak, že naspodok som dala salámu (suchú) , tiež aj na druhú časť syru som položila salámu.
- Potom som prikryla syr vrchným plátkom.
- Syr zabalíme do alobalu. Dáme ho do chladu najlepšie aj na par dni, ja som ho mala 24 hodín.
- Na druhý deň, na chate som občerstvenie pripravila ....
- Očividne chutilo aj malej Linduške,lebo až na stol vyskočila.