Plnený Camembert (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Raz som videla v tv ako plnia syr s plesňou navrchu. Skúšobne takýto jeden syr naplnila, či nám to bude chutiť. Išli sme na chatu, tak tam som ho naservírovala, a veĺmi chutilo, musím pochváliť. Z dovodu fotenia som si bola aj ozdobné šparadla kúpiť:)))))))

1-2
porcia
10(odpočívať 24 h.) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu, orechy som nepoužila.
  2. Syr rozkrojíme na polovicu.
  3. Vnútro syru opatrne vydlabeme malou lyžičkou, aby sme neporušili steny syru a dáme do mištičky, kde pridáme pretlačený cesnak...
  4. ... ramu , tavený syr a sušenú petržlenovú vňať. Plnku vymiešame.(možeme dochutiť soľou a korením)
  5. Potom naplníme jednu(spodnú)časť syru plnkou, ja som dala všetku, a to tak, že naspodok som dala salámu (suchú) , tiež aj na druhú časť syru som položila salámu.
  6. Potom som prikryla syr vrchným plátkom.
  7. Syr zabalíme do alobalu. Dáme ho do chladu najlepšie aj na par dni, ja som ho mala 24 hodín.
  8. Na druhý deň, na chate som občerstvenie pripravila ....
  9. Očividne chutilo aj malej Linduške,lebo až na stol vyskočila.