Plnené šampiňónové hlavičky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
toto muselo byť dobré .... huby u nás jem iba ja , ale po tomto sa zaprášilo bleskovo ....jedli aj tý čo huby vždy odmietajú
30 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- potrebné suroviny
- vyloupneme nožičku , žampion zovrieme do dlane a opatrne kávovou ližičkou vydlabeme vnútrajšok
- osmahneme cibuli do sklovita a pridáme na kúsky pokrájanú salámu
- pridáme vydlabané zo žampionou a pokrájané nožičky . osolíme , okoreníme peprom aj paprikou
- pridáme a roztopíme tavený syr
- pridáme vajíčka a spravíme praženicu a potom som pridal najemno pokrájaný pór
- touto zmesou naplníme vydlabané hlavičky
- na naolejované dno sklenenej misy dáme predvarené zemiaky , na ne poukladáme naplnené žampiony a na každý položíme plátok slaniny
- zakryjeme a dáme zapiecť do trúby 170°C asi 25 - 30 min. , potom odkryjeme a dopekáme asi 5 minut
- ako prílohu som mal zemiakovú kašu a zemiaky spod žampionú ...chutilo