Foto: amoangel
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
180 g |
|
1 ks |
|
|
|
100 g mleté |
|
Plnka: | |
250 ml podľa potreby |
|
50 ml |
|
125 g |
|
175 g |
|
50 ml |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
100 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Na dosku preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vanilínový cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, mleté orechy a vypracujeme vláčne cesto. Formičky vyložíme cestom, preložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte horúce vyklopíme z formičiek. Vychladnuté košíčky naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechami.
- 2
PLNKA: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme. Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.
- 3
POLEVA: Do hrnčeka polámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustíme nad parou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
70 g stuzeneho tuku ide do polevy? aj to nie je z receptu jasne. :-)
tu je ten istý recept napísaný poriadne
@Silvia upresnila » www.mimibazar.sk/recept.php?id=21517..