Plnené letné kaleráby s rybími filetami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Ľahké letné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu.
5 porcií |
120 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Včera som si na záhrade pozbierala z úrody všetko, čo dnes potrebujem k obedu...mala som ešte letné kaleráby, ktoré som sa rozhodla dnes naplniť..letné kaleráby dlho nevydržia, je najvyšší čas ich zúžitkovať, aby nestvrdli..ošúpala som ich a prekrojila na polovice..vydlabala som do nich otvor na plnku..
- Rybacie filé som umyla , osušila servítkou a orestovala z oboch strán na troške oleja..
- Potom som filety vidličkou roztrhala na menšie kúsky..rohlíky som namočila do mlieka a vyžmýkala..a pripravila som plnku do kalerábov..filety, rožky, pol opraženej cibule na oleji,vajce,soľ, korenie mleté,muškátový oriešok strúhaný a petržlenová vňať..všetko som vymiešala..
- Náplňou som naplnila kaleráby tak, aby plnka prevyšovala výšku kalerábu..to, čom som vydlabala z kalerábu som pokrájala na drobné kocky a dala do rajnice, podliala vodou a uložila som do nej aj plnené kaleráby...varili sa 20 min..
- Uvarené kaleráby som vyložila na dosku a dochutila dom omáčku, teda vývar, v ktorom sa kaleráby varili...v smotane som rozmiešala hladkú múku a pridala som do omáčky..
- Omáčku som dochutila smotanou a pokrájaným kôprom..
- Podávala som ich samostatne bez prílohy, pretože prílou je vlastne plnka v kaleráboch..urobila som rajčinový šalát zo žltých hruškovitých rajčín a dal celému obedu šmrnc, bol nielen pekný, ale aj chutný...dobrú chuť..